Vergeet de gorilla, hier komt Turtle Glass (voor de Galaxy S7?)

In Zuid-Korea heeft Samsung’s display divisie de merknaam Turtle Glass laten vastleggen. Want, zoals je vast wel weet, Gorilla Glass is voor apen – en schildpadden hebben pas echt een hard schild. Om hun Galaxy S7 mee te beschermen, bijvoorbeeld.

samsung-turtle-glass Vergeet de gorilla, hier komt Turtle Glass (voor de Galaxy S7?)

Al geruime tijd heeft Samsung een innige zakelijke band met glasmaker Corning – bekend van Gorilla Glass, waar al jarenlang veel smartphones mee zijn uitgerust. Toch zou de registratie van de naam Turtle Glass een eerst hint kunnen zijn dat Samsung zelf – of in ieder geval haar beeldscherm divisie – aan een eigen nieuwe glassoort werkt.

In de aanvraag voor registratie bij het Korean Intellectual Patent Office valt te lezen dat de naam Turtle Glass bestemd is voor een beschermend, gehard glas bedoeld voor telefoons, tablets, muziekspelers, camera’s, navigatiesystemen en meer van zulks.

Zonder verdere kenmerken te weten, is het natuurlijk nog helemaal niet duidelijk óf Turtle Glass straks in Samsung’s volgende generatie telefoons – denk: Galaxy S7, of Project Valley – zal opduiken, of dat de plannen in zijn geheel anders zijn. Maar helemaal vreemd is het niet dat Samsung bezig zou zijn met nieuwe, extra sterke glassoorten. Tenslotte is Samsung’s huidige designtrend gestoeld op veelvuldig gebruik van glas als premium materiaal – zie de huidge Galaxy S6 topmodellen.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee