Samsung’s veilige vrachtwagenscherm wint Adweek award

Een vrachtwagen inhalen kan een riskante bezigheid zijn. Tenzij deze is voorzien van een enorm scherm dat toont wat zich voor het gevaarte op de weg bevindt.

samsung-vrachtwagen-scherm-veiligheid Samsung's veilige vrachtwagenscherm wint Adweek award

Oké, dit heeft verder helemaal niks te maken met Samsung’s Galaxy telefoons of tablets, maar als maker van opmerkelijke beeldschermen hebben de Zuid-Koreanen soms verrassende innovaties in petto. Samsung’s vrachtwagen-met-groot-scherm-achterop is er eentje in deze categorie.

Al een tijdje werdeneciale vrachtwagens – de Samsung Safety Trucks – getest op de kennelijk vrij smalle wegen van Argentinië. De mogelijkheid om op de vrachtwagen zelf te zien wat zich ervoor afspeelt biedt natuurlijk een prettig stuk veiligheid – ook ’s nachts, dankzij een speciale nachtmodus.

Met haar speciale vrachtwagens heeft Samsung dankzij de combinatie van slimme PR én veiligheid een Project Isaac Award gewonnen van Adweek. Maar belangrijker nog, aldus de bedenker Carmelo Maselli, is het feit dat de vrachtwagens in Argentinië zelf al met open armen ontvangen werden, nog voor er awards volgden.

Naast een Argentijns transport bedrijf zou ook Volvo inmiddels contact hebben gezocht om het idee verder te ontwikkelen.

Galaxy deal tips

Praat mee