Samsung lanceert nieuwe Gear S2 en Gear S2 Classic smartwatches

Samsung heeft haar nieuwe smartwatches – de Gear S2 en de Gear S2 Classic – zonder veel omhaal officieel onthuld.

samsung-gear-s2-en-s2-classic-officieel Samsung lanceert nieuwe Gear S2 en Gear S2 Classic smartwatches

Links de zilverkleurige Gear S2, rechts de zwarte, compactere Gear S2 Classic

Dat Samsung een ronde smartwatch in de pijpleiding had wisten we al heel lang. Sterker nog: dat deze te bedienen zou zijn door een ring rond de behuizing ontdekten wij al eind vorig jaar. En nu zijn de Gear S2 en de Gear S2 Classic dus een feit.

Beide modellen delen grotendeels dezelfde eigenschappen: ze hebben een rond Amoled scherm met – zoals eerder berekend – een diameter van 1,2 inch en een resolutie van 360 bij 360 pixels. Een 1 GHz dual core processor moet energiezuinig rekenwerk verrichten, terwijl 512 MB werkgeheugen en 4 GB opslagcapaciteit plaats bieden aan de nodige gegevens.

samsung-gear-s2-wit-1024x390 Samsung lanceert nieuwe Gear S2 en Gear S2 Classic smartwatches

De zilverkleurige, vrij minimalistisch uitziende Gear S2 met witte band – een donkere versie komt ook

Uiteraard heeft Samsung de Gear S2 modellen voorzien van haar eigen Tizen besturingssysteem, en zijn de roestvrij stalen behuizingen IP68 certificeerd en dus stofdicht, en bestand tegen water dieper dan één meter, gedurende een langere periode.

De 250 mAh batterij is op te laden via de meegeleverde draadloze oplader, en zorgt volgens Samsung zelf bij gemiddeld gebruik voor een accuduur van 2 tot 3 dagen. Een hartslagmonitor en NFC maken de beide horloges compleet.

samsung-gear-s2-classic-zwart-1024x390 Samsung lanceert nieuwe Gear S2 en Gear S2 Classic smartwatches

De zwarte Gear S2 Classic, die er meer uitziet als een klassiek horloge

Overigens is de Gear S2 Classic niet alleen voorzien van een zwarte lederen armband, hij is ook een stukje compacter dan zijn witte, non-klassieke broer: 40 bij 44 millimeter versus 42 bij 50 mm. Beide modellen zijn 11,4 mm dik.

Hoewel de Gear S2 elders ook in een variant op de markt zal verschijnen met een eigen, ingebakken embedded SIM voor een 3G verbinding, noemt Samsung deze niet in haar Nederlandse persbericht.

Prijs, verkrijgbaarheid

De Gear S2 en Gear S2 Classic komen dit najaar in de winkels te liggen. Prijzen heeft Samsung nog niet bekend gemaakt. Eerst zullen beide horloges uitgebreid aan de wereld gedemonstreerd worden tijdens de IFA beurs die over twee dagen van start gaat in Berlijn.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Niels zegt

    Ziet er erg goed uit. Mijn eerste reactie was “die moet ik hebben” vanwege het goede design van vooral de classic. Helaas laat het tizen me erg twijfelen. Maar even afwachten tot hij in de winkels ligt om te zien hoe het gebruiksgemak is. .

Praat mee