Samsung Gear S2 en S2 Classic compatible met andere smartphones (update)

Tot de verbazing van menigeen blijken Samsung’s nieuwe Gear S2 en Gear S2 Classic smartwatches compatible met telefoons van andere Android fabrikanten, én mogelijk zelfs met Apple’s iPhone.

samsung-gear-s2-compatible-met-andere-android-telefoons Samsung Gear S2 en S2 Classic compatible met andere smartphones (update)

In tegenstelling tot de meeste andere smartwatches die gemaakt worden door fabrikanten van Android telefoons, draaien Samsung’s horloges níet op het Android Wear besturingssysteem. Nouja, op de Gear Live na dan. Ook de nieuwe Gear S2 en Gear S2 Classic zijn voorzien van Samsung’s eigen Tizen besturingssysteem, en dus leek het een logische aanname dat ze alleen te koppelen zijn aan Galaxy telefoons.

Tijdens de presentatie die Samsung hield over beide nieuwe Gear horloges, bleek dit echter te snel getrokken conclusie. In principe kunnen ze gekoppeld worden aan iedere Android smartphone met Android 4.4 of hoger, en minimaal 1,5 GB werkgeheugen. De Russische insider Eldar Murtazin voegde hier via Twitter aan toe dat de Gear S2 zelfs uit de voeten zal kunnen met een iPhone – een optie waar Samsung volgens medewerkers ter plekke inderdaad mee bezig is.

Wie een van de Gear S2 modellen dus interessant vindt, maar verder geen Galaxy heeft, kan straks toch terecht in de Gear Web Store, met – in het begin – 1000 applicaties die geoptimaliseerd zijn voor het ronde scherm met de draaibare bezel.

Sinds vanmiddag weten we ook de prijzen en releasedatum van de Gear S2 modellen. De standaard Gear S2 ligt vanaf oktober in de winkels, met een adviesprijs van € 349,-. De Gear S2 Classic wordt iets duurder: € 399,-. De liefhebber kan natuurlijk de Gear S2 showcase HIER terugkijken.

Update:

Samsung zelf heeft inmiddels een lijst gepubliceerd met smartphones die zeker samen kunnen werken met de Gear S2. Complete lijst is onderop Samsung’s Gear S2 site te vinden, en bevat nogal wat toestellen, waaronder:

  • HTC: One, One (M8) en One (M9)
  • LG: G Flex, Optimus G, G2, G3 en G4, Nexus 5
  • Motorola: Moto X, Nexus 6
  • Sony: Xperia Z2 en Z3 (waarom Z4 en Z5 niet genoemd worden is niet duidelijk)
  • Huawei: Ascend Mate 7, P8, Honor 4X en 6

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee