‘Samsung Galaxy S7 krijgt misschien weer microSD slot’ (en andere details)

We zeiden het gisteren al: voor een toestel dat pas volgend jaar uitkomt, duikt er toch verrassend veel informatie op over de Samsung Galaxy S7, die misschien wel weer een slot voor een microSD kaartje krijgt – evenals een nieuwe Exynos system on a chip.

samsung-galaxy-s7-antutu 'Samsung Galaxy S7 krijgt misschien weer microSD slot' (en andere details)

Mogelijke Galaxy S7 met Snapdragon 820 in AnTuTU

De Galaxy S7 wordt door Samsung ontwikkeld onder de projectnaam Lucky, zo meldden de insiders van Sammobile. Handigerwijs is Lucky ook de naam van een Samsung telefoon die de laatste paar dagen al in de database van benchmarktest Geekbench werd gesignaleerd, zodat één en één samen twee maken.

Deze Lucky a.k.a. Galaxy S7 draait op een octacore Exynos processor van Samsung zelf – de Exynos 8890, om precies te zijn. Dit is dus dé kandidaat processor voor de S7, hoewel ook Qualcomm’s Snapdragon 820 naar verluid uitgebreid door de Zuid-Koreanen getest wordt, en die vandaag via benchmark AnTuTu opdook in – jaja – een telefoon met de naam Lucky.

Dat is allemaal leuk en aardig, natuurlijk, maar interessanter is het gerucht dat Samsung een manier zou hebben gevonden om haar ultrasnelle UFS 2.0 flashgeheugen – te vinden in de Galaxy S6 modellen – te combineren met een microSD slot. Als dit juist is, dan zou de weg vrij zijn om de Galaxy S7 – geheel in lijn met eerdere Samsung tradities – te voorzien van een dergelijke geheugenoptie. Voor de volledigheid: ga uit van een korreltje zout, want dit is een gerucht in de waarste zin van het woord. Niks is zeker, in dit vroege stadium.

Overigens schijnt Samsung in de Galaxy S7 een nieuwe ISOCELL camera sensor te testen, met een resolutie van 20 megapixel. De ISOCELL technologie zorgt ervoor dat de afzonderlijke pixels op de camera sensor beter van elkaar gescheiden zijn, en wordt nu ook al gebruikt in sommige Galaxy S6 en Note 5 modellen – maar niet met een 20 megapxel resolutie.

Laat je niet verwarren door de flinke hoeveelheid geruchten die nu – toevalligerwijs daags na de introductie van Apple’s nieuwe iPhones uiteraard – opeens opduiken over de Galaxy S7. Het gaat nog geruime tijd duren voor Samsung het zal lanceren.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee