Samsung Galaxy S6 (Edge) krijgt firmware update met nieuwe features (update 9 sept.)

Het is pas een paar weken geleden dat de laatste firmware update naar de Samsung Galaxy S6 werd uitgerold. Vanaf vandaag komt Vodafone’s branded S6 variant opnieuw aan de beurt, vermoedelijk op korte termijn gevolgd door de andere toestelversies. Aan boord: een paar nieuwe features die we al kennen van de Galaxy S6 Edge+Update 3-9: de hieronder beschreven update is nu ook beschikbaar voor Vodafone’s S6 Edge. Update 7-9: vanaf vandaag is de update ook beschikbaar voor de unbranded Galaxy S6 (Edge) Update 8-9: eeeen daar is de update ook voor T-Mobile’s S6 Edge en (9-9) gewone S6.

samsung-galaxy-s6-firmware-update Samsung Galaxy S6 (Edge) krijgt firmware update met nieuwe features (update 9 sept.)

De unbranded Galaxy S6 krijgt de nieuwe firmwareversie XXU2COH2 in de vorm van een 208,75 MB grote update. Vodafone’s S6 en S6 Edge krijgen versienummertje XXU2QOH8. De update bevat geen nieuwere versie van het Android besturingssysteem – dat blijft zo tot de grote update naar Android 6.0 Marshmallow.

samsung-galaxy-s6-update-xxu2coh2-nieuwe-features Samsung Galaxy S6 (Edge) krijgt firmware update met nieuwe features (update 9 sept.)

Wél aan boord van deze recente firmwareversie – builddatum 12 augustus (Vodafone: de 19e) – zijn een paar nieuwe snufjes die we tot nu toe zagen op de Galaxy S6 Edge+, en die onlangs al elders ter wereld naar de kleinere S6 modellen kwamen. Zo zien we op de Galaxy S6 de mogelijkheid om video direct naar YouTube te streamen met de Live uitzending stand, de icons van het standaard thema zijn vernieuwd, en er is een nieuwe equalizer modus voor het geluid.

Ook wordt de standaardvoorraad Microsoft applicaties uitgebreid. Deze update brengt naast de reeds aanwezig OneDrive, OneNote en Skype apps ook Excel, Word en Powerpoint naar de Galaxy S6 (Edge). Deze apps zijn wel uitschakelbaar, maar niet geheel verwijderbaar.

samsung-galaxy-s6-nieuwe-features-youtube-iconen Samsung Galaxy S6 (Edge) krijgt firmware update met nieuwe features (update 9 sept.)

De Galaxy S6 Edge krijgt hierbovenop nog de nieuwe mogelijkheid om veelgebruikte applicaties op de schermrand te plaatsen (app edge). Tot nu toe ging dit alleen met favoriete contacten (people edge).

Inmiddels (9 september) is de bovenstaande update beschikbaar voor alle unbranded én branded versies van zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. deef zegt

  sinds kort loopt me accu bizar snel leeg. Ik ben het toestel niet anders gaan gebruiken en het lijkt te zijn gebeurd sinds de update 5.1.1. Iemand een idee wat het kan zijn? toestel S6 van vodafone. De bovenstaande update heb ik nog niet gezien.

 2. Bob zegt

  Update werkt goed, met vandaag nog een extra Edge Screen update.
  Beetje jammer dat de meeste icons ineens ronder zijn.
  Enfin, ik heb m’n Edge nog niet zo lang, hoe kom ik bij dat zwarte scherm met die “Live uitzending” optie? 🙂

 3. Tim Ploumen zegt

  Na de update komt het regelmatig voor dat de camera gestart is zodra ik de telefoon uit standby haal (hierbij maak ik gebruik van vingerafdruk ontgrendeling). Normaliter zou er 2 keer op de homeknop gedrukt moeten worden om de camera te starten, echter nu gebeurt dit al na 1 keer.
  Het risico is dat je de camera per ongeluk in je broekzak activeert waardoor de accu sneller leegloopt.

  Zijn er meer mensen met dit probleem…?

 4. Dirk zegt

  Update ook 2 dagen binnen.
  het toestel loopt heerlijk vlot.
  en wel leuk met die extra opties edge erbij dat je ook snel naar apps kan.
  De beweegbare achtergrond is ook weer werkende.
  Had na de vorige update snelle leegloop van de battery.
  maar heb maar eens een fabrieksreset uitgevoerd. Is beter na wat updates.
  en loopt als een zonnetje.

 5. Ludo zegt

  Heb de update ook gedaan.
  Alleen jammer dat er weer programma’s op worden gezet waar ik niet om heb gevraagd.
  Zoals exel en word.
  Ook een programma zoals Samsung gear ik heb niet eens zo’n horloge.
  Voor de rest loopt alles goed.

 6. Har zegt

  Bij de update is het landnummer automatisch voor mijn telefoonnummers van mijn contacten geplaatst. Ik kan in contacten niet meer de contacten zien die ik zonder landnummer had opgeslagen. Hoe is dit te herstellen?

Praat mee