Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

De Samsung Galaxy S6 Edge+ is sinds het einde van vorige week daadwerkelijk leverbaar in Nederland. Tijd dus voor de eerste tips voor iedereen die het toestel net gloednieuw uit de verpakking gehaald heeft.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-gc-2 Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

Voor we van wal steken, willen we er natuurlijk even op wijzen dat de onderstaande Galaxy S6 Edge+ tips slechts het begin zijn van een langere serie, die je de komende tijd hier op GalaxyClub zult vinden. Vergeet ook niet een blik te werpen op ons bestaande overzicht met Galaxy S6 tips en trucs – een groot deel daarvan is logischerwijs ook bruikbaar als je een S6 Edge+ hebt, tenslotte.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tips-update Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

Updates

Direct nadat je je nieuwe Galaxy S6 Edge+ hebt aangezet, en de nodige stappen hebt uitgevoerd, staat er een firmware update klaar, met versienummer XXU1AOH3. Je toestel zal vanzelf aangeven dat de update geïnstalleerd kan worden, maar je kunt ook zelf het proces starten als je in de Instellingen naar Toestel-info gaat (helemaal onderaan), en dan Software-update kiest, gevolgd door Nu bijwerken.

Naast het installeren van de laatste firmware voor de S6 Edge+ zelf, moet je de software voor het edge screen apart bijwerken. Je doet dit in de Instellingen bij de optie Edge screen. Tik onderin dat scherm op Over Edge screen (1) gevolgd door Contr. op updates (2). Vervolgens hoef je alleen nog op Bijwerken te kiezen (3) – mits je je met je Samsung account had aangemeld tijdens het installatieproces. Anders moet je dit nu nog doen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tips-update-edge-scherm-software Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

Stel het Edge scherm in

Als je dan toch een Galaxy S6 Edge+ met Edge scherm hebt, kun je deze natuurlijk maar beter gelijk in gebruik nemen. Veeg het ‘lipje’ het beeld in (4), zodat je bij de People edge en Apps edge functies kunt. Tik op de ‘plusjes’ (5) om personen of apps toe te voegen, en veeg heen en weer om te switchen tussen People en Apps (6).

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tips-edge-screen-instellen Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

De plaats van het ‘lipje’ kun je veranderen door het tandwieltje – waarmee je ook naar de Edge screen instellingen gaat – te verschuiven langs de rand van het scherm (7). Wil je de edge functies liever aan de linkerzijkant van het scherm? Tik dan op dat tandwieltje, en kies in het Edge screen menu de optie Positie Edge screen. Je kunt hier nog meer eigenschappen ervan naar smaak aanpassen.

Zet Flipboard Briefing uit

Voor zover wij weten zijn er niet zoveel Galaxy S6 (Edge, Edge+) gebruik(st)ers die de Flipboard Briefing pagina op het startscherm van hun telefoon gebruiken. Toch staat hij ook op onze S6 Edge+ gewoon weer aan. En dus zetten we ‘m uit: leg je vinger eventjes op een leeg stukje startscherm (8), veeg naar rechts (9), en vink het Flipboard Briefing scherm uit.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-flipboard-briefing-uitzetten Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

Kies een Thema

En dan zijn we aanbeland bij de tofste feature die Samsung dit jaar in haar vernieuwde TouchWiz interface stopte: de Thema functie. Je vindt deze als je – net als hierboven – eventjes je vinger op een leeg stukje startscherm legt. Onderin beeld verschijnt het Thema’s icoontje (11).

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tips-thema-kiezen-instellen Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

Als je daarop tikt, kom je in het scherm waarop alle geïnstalleerde thema’s worden getoond. In het begin zijn dit er niet zoveel, dus ga onderin naar de Theme Store (12). In de Theme Store heb je keuze uit een wekelijks groeiend aantal thema’s. Je kunt ze bekijken, en op je telefoon installeren. Als je er een of meer gevonden hebt die aan je smaak voldoen, ga je terug naar je eigen thema’s door rechtsboven op Mijn thema’s te tikken. Kies daar nu een thema’s en tik op Toepassen om het thema, nouja, toe te passen dus.

Overigens zijn de aanpassingsmogelijkheden nog uitgebreider als je een thema combineert met een andere achtergrondafbeelding.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tips-thema Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

Vingerscanner

De kans is groot dat je de vingerscanner van de Galaxy S6 Edge+ al tijdens het installatieproces zelf hebt ingesteld. En terecht, natuurlijk. Toch voegen we hier nog een paar tips toe, om het gebruik van de vingerscanner van het toestel zo makkelijk mogelijk te maken. Ga hiervoor via Instellingen naar Schermvergr. en beveiliging.

Handig is de optie het vergrendelen van je telefoon te koppelen aan een bepaalde lokaties – of juist aan het níet op bepaalde plekken zijn, natuurlijk. Bijvoorbeeld: als je thuis bent – of in de auto zit – is je S6 Edge+ níet beveiligd met je vingerafdruk, maar zodra je op pad gaat, of uitstapt, wel.

Ga hiervoor naar Instell. veilige vergrendeling (14), en stel de Smart Lock feature (15) in. Eerder legden we al uit hoe Smart Lock op je Galaxy werkt.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tips-vingerscanner-instellen-smart-lock Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

Daarnaast is het weliswaar logisch om de duim te registreren waarmee je altijd op je Home knopt drukt, maar de praktijk leert dat je je toestel ook wel eens anders vasthoudt. Ga dus naar Vingerafdrukken (16) en registreer bijvoorbeeld ook je andere duim, en misschien nog een wijsvinger – of beide wijsvingers (17). Je voorkomt dan dat je je Galaxy S6 Edge+ – of andere S6 modellen, uiteraard – maar in één houding kunt ontgrendelen.

Daarnaast is het raadzaam om je vingertop niet op precies dezelfde manier te registreren, maar ‘m bij iedere scan een beetje te draaien en/of verschuiven. Zo leert het toestel je vinger in allerlei standen en op allerlei manieren herkenne, wat de nauwkeurigheid flink vergroot.

Notificatiescherm opschonen

De sneltoetsen die in het notificatiescherm van de Galaxy S6 Edge+ te vinden zijn – en op iedere Android telefoon – zijn natuurlijk erg handig. Samsung voegt hier ook nog twee koppelingen naar minder vaak gebruikte functies toe: S Finder en Snel verbinden (18). Als je deze níet gebruikt, kun je ze tegenwoordig eenvoudig weghalen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tips-s-finder-snel-verbinden-knoppen-weghalen Tips voor je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+

Tik in het notificatiescherm op Bewerken (19), en haal de vinkjes bij beide knoppen weg (20). Dat scheelt in ieder geval wat onnodige drukte, en je hebt meer plaats voor het weergeven van je notificaties.

Overigens kun je in ditzelfde scherm natuurlijk ook nog kiezen welke sneltoetsen er bovenin beeld getoond worden. Door je vinger op de icoontjes te leggen kun je ze verplaatsen. De tien icoontjes in het lichtblauwe vak worden getoond, en zijn dus direct toegankelijk.

En verder?

De bovenstaande tips helpen je alvast een beetje op weg met je nieuwe Galaxy S6 Edge+. De komende tijd vind hier je natuurlijk nog meer Galaxy S6 (Edge Plus) tips, dus stay tuned! Heb jij goede tips voor de S6 Edge+, of één van de andere S6 modellen? Schroom niet, en deel ze hieronder met ons en de rest van de wereld.

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee