Samsung Galaxy S6 (Edge/Plus) tip: beveiliging door Richtingvergrendeling

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw Samsung Galaxy S6 – of S6 Edge, of S6 Edge Plus – kunt beveiligen. En je vindt deze bijna allemaal in het bijbehorende menu. Bijna. Want er is nog een extra, verborgen beveiligingsmethode te vinden op de toestellen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tip-beveiliging-richtingsvergrendeling Samsung Galaxy S6 (Edge/Plus) tip: beveiliging door Richtingvergrendeling

In het menu Schermvergrendeling en beveiliging op de Galaxy S6 (Edge/Plus) kun je verschillende types schermvergrendeling instellen: Vegen, Patroon, PIN-code, Wachtwoord, Vingerafdrukken – of helemaal géén. Voor menigeen zijn dit wel genoeg opties, waarbij zeker de snel en nauwkeurig werkende vingerafdruk beveiliging een goede optie is. Maar er is nog een andere methode: Richtingsvergrendeling.

Richtingsvergrendeling is een soort freestyle variant van het tekenen van een patroon: je moet nog steeds een patroon vegen in verschillende richtingen, maar bent niet gebonden aan het raster van een normaal beveiligingspatroon.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tip-beveiliging-richtingsvergrendeling-instelling-1 Samsung Galaxy S6 (Edge/Plus) tip: beveiliging door Richtingvergrendeling

Om Richtingsvergrendeling in te stellen ga je in Instellingen naar de optie Toegankelijkheid (1), en kies daar Richtingsvergrendeling (2). Om het instelproces te starten, schakel je de functie in (3).

samsung-galaxy-s6-edge-plus-tip-beveiliging-richtingsvergrendeling-instelling-2 Samsung Galaxy S6 (Edge/Plus) tip: beveiliging door Richtingvergrendeling

Je kunt nu een patroon tekenen bestaande uit vier tot achter bewegingen (4). Dit hoeft geen doorlopend patroon te zijn – je kunt bijvoorbeeld ook drie keer naar links en drie keer naar boven vegen. Als je dit gedaan hebt, en een wachtwoord hebt toegevoegd, kun je nog een paar extra snufjes instellen die het invoeren van het patroon ondersteunen, zoals trillen, geluid, het weergeven van de getekende richtingen en/of het voorlezen ervan (5).

Het zijn natuurlijk met name deze laatste opties die de Richtingsvergrendeling interessant maken voor gebruik(st)ers met een beperking. Voor de rest is het misschien niet de meeste zinvolle optie – maar bij deze weet je in ieder geval dat de mogelijkheid bestaat. Check vooral ook onze andere Galaxy S6 tips en trucs!

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Tim pothof zegt

    Ik heb die pijltjes vergrendeling aangezet alleen hij pakt mijn code niet, ik heb alle mogelijkheden geprobeerd maar hij keurd ze niet goed. Weet iemand hoe ik dit eraf kan halen zonder de code in te voeren?

Praat mee