Review: flip wallet (EF-WG928) voor de Samsung Galaxy S6 Edge+

Na het gedoe rond Samsung’s Clear View cover voor de Galaxy S6 en S6 Edge kregen wij regelmatig de vraag welk hoesje wel ‘veilig’ is.  Nu zijn er natuurlijk legio beschermhoesjes verkrijgbaar die géén krassen op het scherm van je dure telefoon veroorzaken. Vandaag nemen we er eentje onder de loep: Samsung’s officiële Flip Wallet EF-WG928 – voor de Galaxy S6 Edge+, in dit geval.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-flip-wallet-review-flipcover Review: flip wallet (EF-WG928) voor de Samsung Galaxy S6 Edge+

De flip wallet – soms ook flip cover of flip case genoemd – waar we onze redactionele Galaxy S6 Edge+ de laatste dagen in verpakt hadden, is een eenvoudig stukje bescherming. Er zijn logischerwijs geen fancy doorschijnende vlakken, of vensters te vinden. Het enige technische snufje dat in het hoesje zit ingebakken is de detectie of de klep open of dicht is, waardoor het scherm vanzelf aan – of uit – gaat.

Voorheen moesten Samsung’s flipcovers altijd op de plaats van de verwijderbare achterklep geklikt worden. Sinds de Galaxy S6 is die achterklep niet meer verwijderbaar, waardoor de je het toestel nu in zijn geheel in ‘houdertjes’ op de hoeken van de hoes vastklikt. Deze bevestiging is steviger dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-flip-wallet-review-flipcover-2 Review: flip wallet (EF-WG928) voor de Samsung Galaxy S6 Edge+

Als de cover dicht is, zorgen diezelfde plastic ‘houdertjes’ ervoor dat de blote zijkant van je telefoon bij een val de stoep niet zal raken – ze steken naar alle zijkanten een paar millimeter uit. Uiteraard is er aan de achterkant een opening voor de camera en de hartslagmonitor van je Galaxy S6 Edge+.

Natuurlijk is de flip wallet geen survival-wonder. Hij beschermt je S6 Edge+ niet tegen stof en water, en behalve het gemiddelde val- en stootwerk zal de hoes je toestel niet beschermen tegen ruiger wangedrag.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-flip-wallet-review-flipcover-achterkant Review: flip wallet (EF-WG928) voor de Samsung Galaxy S6 Edge+

De binnenzijde is bekleed met een zacht materiaal, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krassen op het beeldscherm. De flip wallet voelt stevig aan en is goed afgewerkt – iets wat je voor de prijs ook wel mag verwachten, uiteraard.

Als de wallet dicht is kun je niet bij de volumetoetsen. Wel is de zijkant flexibel genoeg om ze alsnog in te drukken – er positie is zelfs gemarkeerd met een plusje en een minnetje. Echter, op de tast zijn ze niet zo makkelijk te vinden.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-flip-wallet-review-flipcover-zijkant-volume Review: flip wallet (EF-WG928) voor de Samsung Galaxy S6 Edge+

Als je de hoes open klapt is dit probleem natuurlijk opgelost. Echter, dan zijn die volumetoetsen ook niet zo goed bereikbaar. Op de S6 Edge en Edge+ zitten ze namelijk vrij laag op de rand van de telefoon. Omdat de flip wallet aan de zijkant een beetje uitsteekt blijft er – met dikke vingers – niet zoveel ruimte om de volumetoetsen in te drukken.

Al met al is Samsung’s officiële Flip Wallet EF-WG928 voor de Galaxy S6 Edge+ een eenvoudige, maar nette hoes voor iedereen die geen verdere snufjes wil, geen geavanceerde bescherming nodig heeft, en die vooral een cover zoekt die de telefoon netjes houdt.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-flip-wallet-review-flipcover-zijkant-volume-2 Review: flip wallet (EF-WG928) voor de Samsung Galaxy S6 Edge+

Bijkomend voordeel van een officieel accessoire van Samsung zelf is, dat software updates voor de telefoon nooit inbreuk op de functionaliteit – open = aan, dicht = uit, in dit geval – zullen maken. Bij accessoires van andere fabrikanten is die garantie niet aanwezig, zoals vorig jaar bleek toen sommige third party covers na een software update niet meer goed bleken te werken.

Samenvattend kunnen we zeggen dat de FlipWallet EF-WG928…

  • er goed uit ziet,
  • en een prima basisbescherming biedt om je toestel mooi en netjes te houden.

Maar…

  • de volumeknoppen zijn niet altijd even goed bereikbaar

De Flip Wallet voor de Galaxy S6 Edge+ vind je o.a. bij

Dezelfde Flip Wallet voor de gewone Galaxy S6  (EF-WG920) vind je bij:

En voor de Galaxy S6 Edge (EF-WG925):

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

  1. Dave zegt

    Hallo,

    Ik was wel nieuwsgierig of je met deze hoes nog wel wat aan de edge rand hebt qua meldingen ?

    En zijn er al berichten of de clear view covers ook krassen op de edge + ?

Praat mee