Kleine update Samsung Galaxy J5 brengt definitieve fix Stagefright lek (update)

Momenteel is Samsung druk bezig met het uitrollen van updates naar een groot aantal Galaxy telefoons en tablets. Centraal thema: het dichtstoppen van het Stagefright lek. Vorige week kregen de Galaxy S5 Mini, A3 en J1 deze patch, vandaag komt de Galaxy J5 aan de beurt.

samsung-galaxy-j5-update-xxu1aoi1-stagefright-patch-fix Kleine update Samsung Galaxy J5 brengt definitieve fix Stagefright lek (update)

Vandaag wordt voor de Nederlandse, unbranded Galaxy J5 een bescheiden update uitgerold met firmwareversie XXU1AOI1. Deze laat het toestel bij Android versie 5.1.1, maar zorgt dat alle kieren van het Stagefright lek gedicht worden.

Omdat de Galaxy J5 vrij recent op de markt kwam, was het toestel al niet gevoelig voor de meeste Stagefright kwetsbaarheden. En ook de laatste zwakke plek wordt met de update van vandaag dus gedicht.

samsung-galaxy-j5-stagefright-2-0-update Kleine update Samsung Galaxy J5 brengt definitieve fix Stagefright lek (update)Update: we zijn inmiddels weer enige tijd verder, en nieuwe informatie over de Stagefright kwetsbaarheid laat zien dat er meer zwakke plekken in het Android besturingssysteem zijn. De onlangs vernieuwde Stagefright Detector app laat zien dat er op de Galaxy J5 na de hierboven beschreven update nog twee ‘gaten’ te dichten zijn.

We vertrouwen erop dat Samsung hier – net als na de eerste Stagefright meldingen – op korte termijn een oplossing voor zal bieden in de vorm van een nieuwe firmware update.

Beste Galaxy J5 aanbiedingen per provider

Reacties

  1. violator69 zegt

    Heb nu alleen het probleem dat ik geen automatisch berichten via whattsapp binnenkrijgt.
    Alleen als ik de app open komen de berichten binnen

    Iemand anders hier ook problemen mee?

Praat mee