Opvouwbare telefoon Samsung ‘Project Valley’ komt mogelijk al in januari

Samsung werkt – uiteraard, zou je bijna zeggen – aan een opvouwbare telefoon. Dat weten we al langer dan vandaag, natuurlijk. Nieuw is het bericht dat we mogelijk al in januari kennis kunnen maken met dit toestel.

samsung-project-valley-concept Opvouwbare telefoon Samsung 'Project Valley' komt mogelijk al in januari

Conceptafbeelding van een opvouwbare telefoon met Amoled scherm

Uit China komt het nieuws dat Samsung’s opvouwbare smartphone – die ontwikkeld wordt onder de naam Project Valley – zich op dit moment al in een kennelijk vrij vergevorderde testfase bevindt. Zó vergevorderd dat een lancering in januari van het komende jaar mogelijk tot de opties behoort.

Onlangs nog zagen we één of twee Samsung patenten voorbij komen die een opvouwbare smartphone slash tablet tonen, en mogelijk dus al verraden hoe dit futuristische toestel er ongeveer uit zou kunnen zien.

Samsung test haar Project Valley naar verluid in twee hardware varianten: eentje met Qualcomm’s Snapdragon 820 processor, en eentje met de Snapdragon 620. Het werkgeheugen omvat 3 GB, en een microSD slot zou aanwezig zijn, evenals een niet-verwijderbare accu.

Voor de goede orde: het toestel in deze kwestie is met zekerheid níet de Galaxy S7, en de kans is groot dat hij slechts in een beperkte oplage verkocht zal worden – bijvoorbeeld alleen in Samsung’s thuisland Zuid-Korea.

Het staat in ieder als een paal boven water dat Samsung haar uiterste best doet om allerlei nieuwe technologieën als eerste in een commercieel jasje te steken, om zo haar voorsprong op andere telefoonmakers te benadrukken en vergroten. Op dit moment is het bedrijf als enige in staat gebogen Amoled schermen op grote schaal te fabriceren en toe te passen in populaire telefoons zoals de Galaxy S6 Edge en S6 Edge+.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee