Samsung maakt Amoled schermen voor nieuwe Nexus 6P

De nieuwe Nexus 6P van Google en Huawei is uitgerust met een Amoled scherm – gefabriceerd door niemand minder dan Samsung.

nexus-6p-amoled-scherm-samsung Samsung maakt Amoled schermen voor nieuwe Nexus 6P

Eerder deze week werden de nieuwe Nexus smartphones onthuld, die Google in samenwerking met telefoonfabrikanten LG en Huawei ontwikkeld. Deze laatste maakt de Nexus 6P – een smartphone met een kale versie van het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem, én een 5,7 inch QHD Amoled scherm met 2560 bij 1440 pixels.

Bij een dergelijk Amoled scherm duikt natuurlijk onvermijdelijk de vraag op wie het scherm gemaakt heeft, en via Reddit komen we te weten dat het hier om een Samsung scherm gaat. Bovendien beschikt de Nexus 6P over een Amoled paneel uit Samsung’s nieuwste generatie, die dit jaar al herhaaldelijk als beste getest werd.

We weten niet of Google en/of Huawei erin geslaagd zijn om het scherm ook softwarematig naar hetzelfde niveau te tillen als Samsung in haar recente Galaxy S6 modellen, maar hardwaretechnisch heeft de Nexus 6P in ieder geval alles in huis om één van de beste schermervaringen op de markt te bieden.

De Nexus 6P zal begin november in Nederland verkrijgbaar zijn. Bestellen kan nu al:

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee