Hallo toekomst: Samsung patent toont uitgebreide virtuele interface voor slimme bril

Een patentaanvraag van Samsung toont een uitgebreide virtuele interface voor een eigen slimme bril die het bedrijf mogelijk ooit in de toekomst uit zal gaan brengen.

samsung-virtual-interface-patent-4 Hallo toekomst: Samsung patent toont uitgebreide virtuele interface voor slimme bril

Het is alweer even geleden dat we Samsung’s augmented reality toetsenbord voorbij zagen komen in een patentaanvraag. Een nieuwer patent laat zien hoe de ideeën voor een dergelijke virtuele interface zich inmiddels hebben ontwikkeld.

samsung-virtual-interface-patent-2 Hallo toekomst: Samsung patent toont uitgebreide virtuele interface voor slimme bril

In het eerdere patent zagen we nog hoe Samsung een slimme bril wil gebruiken om een toetsenbord op de handen van de drager te projecteren. En nu zien we hoe dit concept een stapje verder is doorgetrokken: verschillende soorten interface kunnen in de omgeving worden geprojecteerd, bijvoorbeeld voor het spelen van spellen, het bedienen van muziekapparatuur of zelfs het spelen van een muziekinstrument.

samsung-virtual-interface-patent-3 Hallo toekomst: Samsung patent toont uitgebreide virtuele interface voor slimme bril

Aardig detail in dit bij de WIPO in maart ingediende patent (PDF) is, dat de drager of draagster van de VR bril zelf het vlak kan ‘tekenen’ waarin een interface wordt geprojecteerd – of dit nu de eigen hand is, of bijvoorbeeld op het tafelblad.

samsung-virtual-interface-patent-1 Hallo toekomst: Samsung patent toont uitgebreide virtuele interface voor slimme bril

Zoals bij ieder(e) patent(aanvraag) geldt ook nu weer: de kans is niet groot dat dit soort technologie op korte termijn op de markt zal verschijnen. Ondanks herhaald opduikende geruchten over een vermeende Gear Glass bril gaan we er niet vanuit dat we deze in 2016 de Galaxy S7 zal vergezellen in de Nederlandse schappen. Maar het is en blijft leuk een kijkje te nemen in de futuristische keuken van Samsung’s R&D afdeling.

Galaxy deal tips

Praat mee