Accuduur vergelijking: iPhone 6S (Plus) versus Galaxy S6 (Edge Plus)

Met de Galaxy S6 Edge Plus fixte Samsung het voornaamste zwakke punt van de kleinere Galaxy S6: de accuduur. Maar hoe verhoudt het uithoudingsvermogen van deze toestellen zich tot die van Apple’s binnenkort verkrijgbare iPhone 6S en 6S Plus? Tijd om de eerste voorzichtige resultaten naast elkaar te leggen.

vergelijking-batterij-accuduur-samsung-galaxy-s6-edge-plus-versus-iphone-6s-plus1 Accuduur vergelijking: iPhone 6S (Plus) versus Galaxy S6 (Edge Plus)

Zoals wel vaker zijn het de mannen van PhoneArena die als een van de allereersten hun batterij tests van de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus wisten af te ronden. En dankzij hun database krijgen we dus ook een voorzichtige indruk hoe beide nieuwe iPhones zich qua batterijduur verhouden tot Samsung’s toptoestellen, de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge Plus.

En om een lang verhaal kort te maken: de iPhone 6S houdt het in PhoneArena’s test langer vol dan de Galaxy S6, terwijl de Galaxy S6 Edge Plus gaat langer mee dan de iPhone 6S Plus. Om precies te zien haalt de iPhone 6S Plus tot op de minuut dezelfde score als de Galaxy Note 5 – maar zoals we eerder al zagen is de S6 Edge Plus de Note 5 de baas op dit gebied.

vergelijking-batterij-accuduur-samsung-galaxy-s6-edge-plus-versus-iphone-6s-plus-1 Accuduur vergelijking: iPhone 6S (Plus) versus Galaxy S6 (Edge Plus)

Het is knap van Apple dat zij uit de in verhouding beperkte batterijcapaciteit van haar iPhones toch zulke scores weet te halen. Een minder gebalanceerd beeld komt naar voren uit de test van de oplaadtijden van alle betrokken telefoons. Op het gebied van snel opladen blijft Samsung ook het komend jaar nog even heer en meester.

vergelijking-laadtijd-samsung-galaxy-s6-edge-plus-versus-iphone-6s-plus Accuduur vergelijking: iPhone 6S (Plus) versus Galaxy S6 (Edge Plus)

Hoewel exacte laadtijden van de iPhone 6S zonder Plus nog ontbreken, laat het zich raden dat deze niet veel afwijken van de tijd die de iPhone 6 zonder S nodig heeft. Leuk detail: de Galaxy S6 Edge Plus laadt draadloos sneller op dan de iPhone 6S mét draad. Maar eerlijk is eerlijk: daarvoor moet je dan wel de speciale draadloze snelle oplader kopen.

Update: inmiddels heeft ook GSMArena haar accutest van de iPhone 6S afgerond. Daarin komt aan het einde van de rit een enigszins vergelijkbaar plaatje tevoorschijn, waarbij de iPhone 6S wat langer kan browsen, terwijl de Galaxy S6 het afspelen van video beter volhoudt – én een beduidend betere gesprekstijd biedt.

samsung-galaxy-s6-versus-iphone-6s-vergelijking-accuduur-1024x129 Accuduur vergelijking: iPhone 6S (Plus) versus Galaxy S6 (Edge Plus)

In de kolommen achtereenvolgend: algehele rating, gesprekstijd, browsen, video

Uiteraard moet je bij bovenstaande resultaten in gedachten houden dat het hier slechts gaat om een beperkt aantal tests. Andere tests kunnen en zullen vermoedelijk afwijkende resultaten laten zien – voor het trekken van echte, definitieve conclusies is en blijft het dus nog wat vroeg.

Galaxy S6 (Edge Plus) en iPhone 6S (Plus) aanbiedingen per provider

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Chris Laarman zegt

  En toch… de accu van mijn Galaxy S6 loopt leeg als een zandloper, die van mijn iPhone 6 beduidend minder snel. Sterker nog, ik heb de indruk, dat de iPhone zelfs met mijn Apple Watch op sleeptouw meer accuduur heeft dan de GS6 (nog) zonder smartwatch.

  De spaarstand van de GS6 lijkt bij mij niet veel accuduur te leveren, vermoedelijk wèl de veel slechtere herkenning van mijn vingerafdruk die je in mijn comnentaren op het Web kunt vinden.

  Met alle bezwaren van scheve vergelijkingen, maar omdat het me zo trof:
  Onlangs ging ik naar een vergadering, voorzien van de GS6 en een iPad Air 2, elk volledig opgeladen. Na een uur of drie toonden beide 75% lading in de accu. Maar de GS6 had ik helemaal niet gebruikt, de iPad des te meer (op wifi).

  Niet dat ik Samsung de schuld geef. Ik heb eerder (mede door een Nexus 5) de indruk, dat de communicatiemodule van Android door de versies heen veel zuiniger zou moeten kunnen zijn.
  Zou Google iets met Volkswagen gemeen hebben? 😐

Praat mee