Samsung Galaxy S5 Neo heeft thema’s en camera met vernieuwde f/1.9 lens

Zoals wel vaker, is Samsung’s Galaxy S5 Neo vooral bedoeld om de levensduur van de Galaxy S5 serie nog een stukje te verlengen. Naast de vernieuwde TouchWiz interface mét thema feature is er nog een interessante verbetering te vinden in het toestel: de 16 megapixel camera kreeg een f/1.9 lens mee.

samsung-galaxy-s5-neo-camera-f1-9-verschillen-1024x427 Samsung Galaxy S5 Neo heeft thema's en camera met vernieuwde f/1.9 lens

Bij een dergelijke Neo variant van een voormalig topmodel – denk aan de Galaxy S3 Neo – is het altijd de vraag welke verbeteringen aan boord te vinden zijn. Vaak zijn deze beperkt tot bijvoorbeeld een nieuwere versie van het Android besturingssysteem.

De Galaxy S5 Neo krijgt een nieuwe – iets minder krachtige, maar wel zuinigere – octacore 64 bit Exynos 7580 processor, standaard Android 5.1.1, én een nieuw setje camera’s. Dit laatste blijkt uit informatie van Samsung zelf.

De resolutie van de frontcamera gaat van twee naar vijf megapixel – dat was al bekend – en naar nu blijkt krijgt de 16 megapixel camera aan de achterkant een nieuwe lens met een f/1.9 diafragma. Hierdoor valt te voorzien dat het toestel significant betere foto’s in donkere omstandigheden maakt, dan zijn Neo-loze broertje, die een kleinere f/2.2 lens heeft.

In ruil voor deze verbetering verliest de Galaxy S5 Neo – ten opzichte van de ‘gewone’ S5 – wel de mogelijkheid om video op te nemen in een 4K resolutie. De minder krachtige processor is hier vermoedelijk de oorzaak van.

samsung-galaxy-s5-neo-thema-feature Samsung Galaxy S5 Neo heeft thema's en camera met vernieuwde f/1.9 lens

Daarnaast is de S5 Neo voorzien van de nieuwste versie van Samsung’s TouchWiz interface, zoals je deze ook tegenkomt op de Galaxy S6. Dit betekent vooral dat je op het toestel ook je eigen thema’s kunt instellen, én dat je toegang hebt tot Samsung’s Theme store.

Al met al biedt de Galaxy S5 Neo dus best wat significante upgrades ten opzichte van zijn voorganger, terwijl andere handige eigenschappen – microSD slot, verwisselbare accu, IP67 certificatie – behouden blijven.

Je kunt ‘m inmiddels al een tijdje bestellen bij winkels als CoolBlue, StudentMobiel en Belsimpel. Check vooral ook ons overzicht voor de Galaxy S5 Neo met abonnement, of de prijzen voor een losse S5 Neo.

Beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider

Reacties

Praat mee