Wil je weten hoe je de S Pen in de Galaxy Note 5 moet stoppen? Check de handleiding

Mocht je je afvragen hoe je de S Pen van de Galaxy Note 5 precies in het toestel moet laten glijden, dan biedt de handleiding uitkomst.

samsung-galaxy-note-5-s-pen-klem Wil je weten hoe je de S Pen in de Galaxy Note 5 moet stoppen? Check de handleiding

Dáár komt de S Pen klem te zitten in de Galaxy Note 5 (foto)

Sinds een dag of twee wordt er nogal wat geschreven over het feit dat het geen goed idee is om de S Pen verkeerd om in de Galaxy Note 5 te schuiven. Daarvan kan de sensor die de stylus detecteert stuk gaan, zo bleek uit diepgravend onderzoek van AndroidPolice, dat spreekt van een heuse ontwerpfout.

‘Doe maar gewoon’, laat Samsung inmiddels weten, ‘en lees de handleiding’. Daar staat namelijk netjes beschreven hoe je S Pen correct in de Note 5 stopt, én er wordt gewaarschuwd voor precies die problemen die ontstaan als je dit niet doet.

Rest de discussie: is dit nu echt een probleem? Ja, zegt AndroidPolice. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje: het is donker, je let even niet goed, of en andere samenloop van omstandigheden vindt plaats, en – floep – daar zit de S Pen verkeerd om in je Galaxy Note.

Onszelf is dit in jááááren van dagelijks Galaxy Note gebruik welgeteld nul keer gebeurd, maar toegegeven: het kán gebeuren, én het was eenvoudig geweest dit probleem ontwerptechnisch geheel te voorkomen.

Wat vind jij? Onvergeeflijke ontwerpblunder? Of – zoals wel vaker in smartphoneland – overtrokken storm in een glas water?

In ieder geval tel jij – mogelijke toekomstige Galaxy Note 5 bezit(st)er – nu voor twee, want je bent gewaarschuwd. Maar dan moet het toestel wel eerst in de Nederlandse winkels belanden, uiteraard.

Praat mee