Specificaties Samsung Galaxy Grand On en Mega On opgedoken, worden in India al getest

Vorige week kon je voor het eerst lezen over de aankomende Galaxy Grand On en Galaxy Mega On toestellen, die netjes buiten Samsung’s nieuwe portfolio met A, J, en S serie vallen. Bewijs voor hun bestaan wordt vandaag geleverd doordat beide toestellen in India opduiken – kort nadat de eerste technische specificaties uitlekten.

samsung-logo Specificaties Samsung Galaxy Grand On en Mega On opgedoken, worden in India al getest

In de Indiase importdatabase Zauba duikt zowel de Galaxy Grand On – de SM-G550, met 5 inch scherm – op, alsook de Galaxy Mega On – de SM-G600, met een 5,5 inch display. Deze gegevens worden bevestigd door de mannen van Sammobile, die nog meer technische details te weten kwamen.

Zo is de Galaxy Mega On voorzien van Qualcomm’s Snapdragon 410 processor, terwijl het scherm een 720p HD resolutie heeft. Het werkgeheugen is 1,5 GB, terwijl de interne opslag – 8 GB – via microSD kaart kan worden uitgebreid. Een 13 megapixel camera maakt het toestel, samen met een 3000 mAh accu, compleet. Het toestel meet 152 bij 78 millimeter, is 8,2 mm dik, en weegt 145 gram.

De Galaxy Grand On heeft nog wat bescheidener specs: een Exynos 3475 processor van Samsung zelf, eenzelfde 720p HD resolutie, 1 GB RAM, een 8 megapixel camera, en dezelfde 5 megapixel front camera die straks ook in de Mega On te vinden is. Een 2600 mAh batterij, 8 GB opslag én een microSD zijn in een behuizing van 142 bij 72 millimeter gepropt, die 8,5 mm dik is.

Qua specificaties passen de Mega On en Grand On in feite prima tussen bestaande Galaxy J toestellen, waarvan wij onlang nog de Galaxy J5 reviewden. Een duidelijk reden voor het bestaan lijken beide On modellen dus nog niet te hebben – tenzij er straks designtechnisch opvallende verschillen te zien blijken.

Wanneer Samsung de telefoons zal lanceren, en in welke markten, is nog niet bekend.

Galaxy deal tips

Praat mee