‘Samsung Games Co. Ltd.’ registreert ‘Samsung Games’, stapt dieper in gaming industrie?

In Zuid-Korea heeft Samsung Games Co. Ltd. – een nog onbekende Samsung tak – de naam Samsung Games laten vastleggen, wat zou kunnen wijzen op een serieuze stap in de gamingindustrie.

samsung-games-co-ltd-1024x234 'Samsung Games Co. Ltd.' registreert 'Samsung Games', stapt dieper in gaming industrie?

De merknaam Samsung Games werd vastgelegd door een Samsung tak met de naam Samsung Games Co. Ltd., die hiermee voor het eerst opduikt in de database van het Zuid-Koreaanse Korean Intellectual Property Office. Tot voor kort werden software- en gamesgerelateerde aanvragen altijd gedaan door Samsung’s C&T – Construction & Trade – Corporation.

Natuurlijk zou een dergelijke stap niet erg verrassend zijn. Sinds Samsung haar Gear VR headsets lanceerde – inclusief de bijbehorende samenwerking met Oculus én uitgebreide investeringen in de software en content – lijkt het niet meer dan logisch dat het Zuid-Koreaanse conglomeraat haar betrokkenheid bij de gamingwereld in een structurele vorm giet.

De Gear VR is inmiddels bijna een jaar op de markt. In eerste instantie als VR headset voor de Galaxy Note 4, maar inmiddels kun je ook een versie kopen die compatible is met de Galaxy S6. Speciaal voor de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ komt binnenkort een derde variant op de markt.

Galaxy deal tips

Praat mee