Uitgelicht: snel(ler) laden op de Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Sinds de Galaxy Note 4 rust Samsung haar toptoestellen uit met een Fast charge – ook: Quick charge, of snellaad – feature. Op de Galaxy S6 Edge Plus is deze verbeterd, zelfs ten opzichte van de andere S6 modellen. Wat wil dit zeggen?

samsung-galaxy-s6-edge-plus-snelladen-quick-fast-charging-1 Uitgelicht: snel(ler) laden op de Samsung Galaxy S6 Edge Plus

De Galaxy S6 Edge Plus heeft een batterij met een capaciteit van 3000 mAh. Dit is een stuk groter dan die van zijn kleinere broertje, de Galaxy S6 Edge zonder Plus. Die laatste heeft een capaciteit van 2600 mAh, en laadt in 85 minuten van 0 naar 100% vol. Je zou dus verwachten dat de S6 Edge Plus er een stuk langer over doet om op te laden.

Dankzij verbeteringen in de snellaad feature van het toestel is dit slechts beperkt het geval: de S6 Edge Plus heeft 90 minuten nodig om de accu helemaal te vullen – volgens Samsung zelf. In PhoneArena’s praktijk test blijkt het toestelin 80 minuten op te laden – nota bene drie minuten vlugger dan de kleinere S6 Edge. En een kwartier sneller dan de eerder genoemde Galaxy Note 4.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-snelladen-quick-fast-charging Uitgelicht: snel(ler) laden op de Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Dat zijn de laadtijden als de S6 Edge Plus oplaadt via de kabel en de standaard meegeleverde snellader. Net als zijn kleinere broertjes kan het toestel ook draadloos opgeladen worden. Maar waar de kleinere S6 modellen nog zo’n drie uur nodig hebben om de accu zonder kabel te vullen, doet de S6 Edge Plus dit in een kleine twee uur – mits je er een draadloze oplader bij koopt die de nieuwe Wireless quick charge optie ondersteunt. Deze oplader belandt later in de winkels. Update: deze oplader is inmiddels leverbaar in Nederland, voor € 49,99 bij Samsung zelf.

De tijd dat draadloos opladen dus hopeloos langzaam was, lijkt dus voorbij, als je bedenkt dat veel smartphones langer nodig hebben mét draad op te laden, dan de S6 Edge Plus zonder.

(infographic)

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee