Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft camera met ISOCELL sensor

Al sinds enige tijd gebruikt Samsung in haar topmodellen óf camerasensors van Sony, óf haar eigen ISOCELL sensors – beide met een 16 megapixel resolutie. In de nieuwe Galaxy S6 Edge+ is de laatste te vinden – althans, in sommige modellen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-isocell-camera-sensor Samsung Galaxy S6 Edge+ heeft camera met ISOCELL sensor

In de camera van de veelgeprezen Galaxy Note 4 troffen we nog Sony’s IMX240 sensor aan – dezelfde die ook in onze Galaxy S6 aanwezig is. Toch zijn beide smartphone elders ter wereld ook te vinden met Samsung’s eigen ISOCELL camerasensor, die nu kennelijk dus ook in de Galaxy S6 Edge+ wordt gebruikt.

Samsung ontwikkelde haar eigen ISOCELL technologie voor camerasensoren met een groter dynamisch bereik, die ook bij minder licht beter presteren. In de praktijk vallen de verschillen tussen de ISOCELL en IMX240 camera sensoren mee. In sommige omstandigheden lijken de kleuren iets realistischer op kiekjes die gemaakt zijn met een ISOCELL sensor.

Voor wie op de kleine details let is het vermoedelijk dus fijn om te weten dat de Galaxy S6 Edge+ voorzien is van deze ISOCELL camerasensor. Toch is het nog even afwachten of deze straks ook in de Nederlandse versie van het toestel zit. Hoe je zelf kunt checken welke camerasensor in jouw Galaxy zit, legden we eerder al HIER uit.

(bron)

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee