‘Samsung Galaxy Note 5 komt voorlopig nog niet naar Europa’

Voor een telefoon die voorlopig níet in Nederland te koop zal zijn, houdt de Samsung Galaxy Note 5 de gemoederen hier toch behoorlijk bezig. Recent stapelden zich hint op hint dat een Europese toestelvariant in aantocht is – maar toch lijkt het erop dat dit voorlopig nog niet gaat gebeuren.

samsung-galaxy-note-5-zilver 'Samsung Galaxy Note 5 komt voorlopig nog niet naar Europa'

Zoals je in feite hier ook al kon lezen, zijn er dus genoeg aanwijzingen dat een Europese variant van de Galaxy Note 5 gewoon bestaat. Dát is het probleem niet. Echter, mensen met toegang tot Samsung’s firmware servers kunnen zien dat de laatste firmwareversie uit juni stamt. De ontwikkeling van de software voor de Europese Note 5 ligt dus al minstens twee maanden stil. Met andere woorden: een Europese, en daarmee verbonden Nederlandse, release gaat zeker niet op de korte termijn plaatsvinden.

Een ander verhaal is bijvoorbeeld India. Ook voor dat land kondigde Samsung de Galaxy Note 5 níet aan – maar sinds kort is duidelijk dat de ontwikkeling van de software voor dat land weer op gang is gekomen, wat een aanwijzing is dat een release niet al te ver weg is.

Maar één ding is duidelijk: zo lang er geen beweging komt in de ontwikkeling van de software voor de Europese Note 5, zal van een spoedige release geen sprake zijn – ongeacht hoeveel aanwijzingen er opduiken dat deze toestelvariant bestaat. Dat wil niet zeggen dat het toestel niet komt, maar hij komt niet op de korte termijn.

Praat mee