Samsung Galaxy Note 5 heeft 3000 mAh batterij – net als de Galaxy S6 Edge+

Over  de accucapaciteit van zowel de Galaxy Note 5 als ook de Galaxy S6 Edge+ konden we eerder al het een en ander lezen. Nieuwe informatie bevestigt bestaande vermoedens.

samsung-galaxy-note-5-accu-batterij-capaciteit-s6-edge-plus Samsung Galaxy Note 5 heeft 3000 mAh batterij - net als de Galaxy S6 Edge+

Van de S6 Edge+ was in feite al bekend dat deze een 3000 mAh accu heeft, en – ondanks tegenstrijdige informatie – was het getal al eens in verband gebracht met de batterij van de Galaxy Note 5. De bekende telefooninformant Evan Blass doet nu zijn duit in het zakje, en bevestigt dat beide toestellen een dergelijke accucapaciteit hebben.

Voor de S6 Edge+ is dit een flinke vooruitgang ten opzichte van de normale Galaxy S6 Edge – voor de Note 5 is het een stapje terug in vergelijking met de Galaxy Note 4, die over een 3220 mAh batterij beschikt.

Hoewel dit op het eerste gezicht teleurstellend lijkt, beschreven we eerder al de redenen waarom dit niet het geval hoeft te zijn: scherm, processor en geheugen zijn zuiniger, terwijl veel andere specificaties niet zwaarder worden. Zo blijft de schermresolutie van de Galaxy Note 5 gelijk aan die van zijn voorganger. Maar uiteindelijk moeten we natuurlijk gewoon afwachten hoe het allemaal uitpakt in de praktijk, alvorens conclusies te trekken.

Praat mee