Samsung Galaxy J5 tip: thema’s, thema’s, thema’s!

De nieuwe Galaxy J5 – review volgt binnenkort! – lijkt een frisse wind te laten waaien in Samsung’s betaalbare smartphone segment. Met zijn Super Amoled scherm en flinke accu brengt de J5 een paar erg interessante eigenschappen mee – aangevuld met de allernieuwste versie van de TouchWiz interface, die tot nu toe alleen maar op de dure Galaxy S6 modellen te vinden was. Leukste feature: Thema’s!

samsung-galaxy-j5-tips-thema-feature Samsung Galaxy J5 tip: thema's, thema's, thema's!

Kijk, Samsung’s TouchWiz interface heeft nog nooit schoonheidsprijzen gewonnen. En terecht. Maar met de Thema optie kun je nu zelf het design van de interface van jouw Galaxy kiezen. Zoals gezegd: tot nu toe was Samsung’s Theme Store alleen toegankelijk voor de S6 modellen, maar op de Galaxy J5 kun je daar nu dus ook de nieuwste thema’s downloaden.

Hoe gaat dit in zijn werk? Leg je vingertop even wat langer op een leeg stukje startscherm op je Galaxy J5, tot je in het scherm komt waar je het uiterlijk van dit startscherm kunt aanpassen (1). Tik nu rechtsonder in het scherm op Thema’s (2).

samsung-galaxy-j5-tip-thema-downloaden-instellen Samsung Galaxy J5 tip: thema's, thema's, thema's!

Je komt nu in het Thema’s scherm terecht, waar je ziet welke thema’s er al op jouw toestel geïnstalleerd zijn. Op een nieuwe Galaxy J5 is de keuze hier beperkt, dus is een bezoekje aan de Theme Store interessanter (3). Daar kun je vervolgens browsen door een uitgebreid aanbod aan thema’s.

samsung-galaxy-j5-tip-thema-downloaden-instellen-2 Samsung Galaxy J5 tip: thema's, thema's, thema's!

Heb je een mooi thema gevonden, dan kies je deze, en tik je op Downloaden (4). Als het thema van jouw keuze gedownload is, verschijnt hij vanzelf in het Thema’s scherm (5). Kies ‘m, en tik nu op Toepassen (6). Eventueel is dit ook de plek waar je thema’s weer kunt verwijderen (7).

samsung-galaxy-j5-nieuw-thema Samsung Galaxy J5 tip: thema's, thema's, thema's!

Voor gevorderden is er natuurlijk ook nog de optie om een thema te combineren met een andere achtergrondafbeelding – zie bijvoorbeeld deze tip die we een tijdje geleden al gaven voor de Galaxy S6.

Vanaf nu zal je hier op Galaxy Club met enige regelmaat tips aantreffen die specifiek bedoeld zijn zodat je het maximale uit jouw Galaxy J5 – en later ook andere J toestellen – kunt halen.

Beste Galaxy J5 aanbiedingen per provider

Praat mee