Samsung Galaxy J5 tip: maak ‘m zo snel mogelijk

Wij hebben onze Samsung Galaxy J5 nu een tijdje in gebruik, en de quadcore processor doet in de regel vlot genoeg zijn werk. Toch kun je deze wat werk uit handen nemen door het uitschakelen van overbodige animaties, waardoor de Galaxy J5 sneller aanvoelt in het dagelijks gebruik.

samsung-galaxy-j5-tips-sneller-maken Samsung Galaxy J5 tip: maak 'm zo snel mogelijk

Het onderstaande is natuurlijk een bekende Android truc, toegepast op de Galaxy J5. Hij werkt prima op andere toestellen, maar is juist zinvol op betaalbare telefoons die met net wat minder rekenkracht zijn uitgerust. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, moeten eerst de zogeheten Ontwikkelaarsopties tevoorschijn getoverd worden.

Let op: de mogelijkheden in het menu Ontwikkelaarsopties – dat we zometeen activeren – brengen wijzigingen aan in het functioneren van je telefoon. Onderstaande stappen voer je op eigen risico uit!

Ga in de Instellingen naar de optie Toestel-info (1), en tik een aantal keer achterelkaar op het vakje Buildnummer – je krijgt vanzelf de melding als je dit vaak genoeg hebt gedaan, en de Ontwikkelaarsopties hebt geactiveerd. Je vindt deze vervolgens in de Instellingen boven de optie Toestel-info (3).

samsung-galaxy-j5-tips-ontwikkelaarsopties Samsung Galaxy J5 tip: maak 'm zo snel mogelijk

Kies de nieuwe Ontwikkelaarsopties dus – schakel ze indien nodig in, rechtsboven – en scroll naar beneden tot je drie opties ziet: Vensteranimatie schalenAnimatieschaal overgang en Schaal van duur Animator (4). Tik deze één voor één aan, en kies telkens de optie Animatie is uit (5). Uiteindelijk staan alle drie de optie op Animatie is uit (6).

samsung-galaxy-j5-tips-telefoon-sneller-maken-animaties Samsung Galaxy J5 tip: maak 'm zo snel mogelijk

Je zult nu merken dat overgangen in de interface van de Galaxy J5 gewoon in één klap gebeuren, zonder dat daar vertragende animaties tussen zitten. Als je de animaties mooi vind kun je ze natuurlijk met een gerust hart aan laten staan, maar de ervaring leert dat veel gebruik(st)ers vinden dat een telefoon sneller aanvoelt als ze uit staan.

Beste Galaxy J5 aanbiedingen per provider

Praat mee