Samsung bevestigt zelf komst ‘Gear S2 Classic’ smartwatch model

Over een week of twee gaat in Berlijn de IFA beurs van start, waar Samsung haar nieuwe smartwatches aan de wereld zal tonen. Onlangs maakten we al kennis met de Gear S2, en uit informatie op Samsung’s eigen website blijkt dat deze vergezeld zal gaan van de Gear S2 Classic.

samsung-gear-s2-classic Samsung bevestigt zelf komst 'Gear S2 Classic' smartwatch model

Samsung is momenteel al druk bezig haar nieuwe horloge van de nodige aandacht te voorzien. In de code van de toekomstige landingspagina van de Gear S2 op Samsung’s eigen website wordt expliciet verwezen naar een Gear S2 Classic – het horloge dat eerder al was opgedoken onder zijn codenaam Orbis Classic. Informatie over de precieze verschillen tussen de aanstaande Gear S2 en de Gear S2 Classic is op dit moment natuurlijk nog niet bekend. Mogelijk is deze laatste een chiquere, duurdere uitvoering.

In ieder geval zullen Samsung’s nieuwe horloges – deels – bediend worden door een ring rond de behuizing. Op papier is dit een erg interessant idee, en onder de naam lunette natuurlijk al lang bekend in horloge land. Hoe dit op een smartwatch uitpakt zal straks moeten blijken.

gear-s2-classic Samsung bevestigt zelf komst 'Gear S2 Classic' smartwatch model

De nieuwe Gear horloges zullen op 3 september het levenslicht zien, in Berlijn – de plaats en tijd waar we eigenlijk ook de Galaxy Note 5 hadden verwacht. Stiekem hopen we dan ook dat we tijdens die beurs toch nog iets meer te weten komen over een Europese release van dat toestel – maar we houden onze adem er niet voor in, zogezegd.

Galaxy deal tips

Praat mee