Samsung lanceert meer teasermateriaal Galaxy Note 5

Over negen dagen zal Samsung de Galaxy Note 5 officieel lanceren, samen met de Galaxy S6 Edge Plus. Vorig week zagen we al een teaser die de contouren van een nieuwe smartphone laat zien, en vandaag maakt Samsung het allemaal weer een stapje concreter.

samsung-galaxy-note-5-teaser Samsung lanceert meer teasermateriaal Galaxy Note 5

Via haar eigen blog stuurt Samsung de bovenstaande afbeelding de wereld in – met een duidelijke hint naar de S Pen stylus behorend bij een nieuwe Galaxy Note 5. Deze is opvallend genoeg aan de linkerkant afgebeeld, wat erop duidt dat het toestel in het plaatje met het scherm naar beneden ligt. Dit komt aardig overeen met foto’s van de Galaxy Note 5 die onlangs al opdoken, waarop te zien is hoe de achterzijde gebogen is.

Verder doet Samsung nog eens in zeven punten uit de doeken waarom groter toch echt beter is. Want als de Note serie één ding heeft gedaan, de afgelopen jaren, dan is het wel bewijzen dat grote smartphones populair zijn. Samsung zelf denkt dat dit komt doordat sommige bezigheden nu eenmaal prettiger zijn op een groter beeldscherm.

Vervolgens wordt zo’n beetje alles opgenoemd dat je op een telefoon doet, anno nu: foto’s maken, video opnemen, lezen, film kijken, emailen en berichten sturen, en games spelen. Het zevende punt is eigenlijk het enige dat ook betrekking heeft op S Pen stylus: het gemak waarmee je (aan)tekeningen van vergaderingen of ideeën maakt, en deelt met collega’s.

Al met al stipt Samsung fijntjes aan dat een moderne telefoon heel veel rollen vervult – in ieder geval voor de serieuze smartphonegebruik(st)er. Dat de Galaxy Note 5 hier erg geschikt voor zal zijn, behoefte wat ons betreft niet zoveel betoog. Dat laat zich raden op basis van de ervaringen met zijn voorgangers, tenslotte.

De Galaxy Note 5 wordt volgende week donderdag onthuld. Op het lijstje met vermoedde specificaties treffen we een 5,7 inch QHD Amoled scherm, een 64 bit octacore Exynos 7420 processor en een 16 megapixel camera met OIS aan. Het design doet sterk denken aan dat van de Galaxy S6, met een aluminium frame en een glazen voor- en achterzijde. Een officiële afbeelding van de Note 5 dook een paar dagen terug al op.

Wil jij ook een bericht van ons ontvangen wanneer de Samsung Galaxy Note 5 verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze notificatie service!

Praat mee