Officiële renders Samsung Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus duiken op, specs bevestigd

Met nog minder dan twee weken te gaan tot de lancering, duiken nu officiële persrenders op van de Samsung Galaxy Note 5 en van de Galaxy S6 Edge Plus. En van de eerste worden ook de – waarschijnlijk definitieve – technische specificaties opgenoemd.

samsung-galaxy-note-5-persrender Officiële renders Samsung Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus duiken op, specs bevestigd

De Galaxy Note 5 op wat vermoedelijk een afbeelding is uit Samsung’s eigen koker

De bekende telefooninsider Evan Blass slaagt er maar niet in zich afzijdig te houden van het smartphone geruchtencircuit. Zo doende slingert hij de eerste officiële persafbeelding van de Galaxy Note 5 de wereld in, vergezeld van plaatje van de S6 Edge Plus.

Tevens heeft hij een lijstje met specificaties in handen gekregen van de Note 5, die grotendeels aansluit bij wat al bekend was. Zo hoeft niemand zich meer te verbazen over de 16 megapixel camera aan de achterzijde en de vijf megapixel lens aan de voorkant. Ook het werkgeheugen van 4 GB en de opslagcapaciteit van 32 GB mogen geen verrassing heten, maar een microSD slot lijkt toch echt afwezig.

Het Super Amoled scherm met een QHD resolutie – 2560 bij 1440 pixels – heeft een diagonaal van 5,66 inch en de processor is Samsung’s eigen Exynos 7420. Dit is exact dezelfde octacore chip die nu al te vinden is in de Galaxy S6, en niet de gemodificeerde Exynos 7422 waar eerder nog sprake van was.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-persrender Officiële renders Samsung Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus duiken op, specs bevestigd

De Galaxy S6 Edge Plus – een 5,7 inch XL versie van de bekende S6 Edge

De Galaxy S6 Edge Plus is, zoals bekend, natuurlijk gewoon een S6 Edge maar dan op hetzelfde formaat als de Note 5. De hardware is nagenoeg gelijk aan die van de gewone S6 Edge, hoewel het werkgeheugen mogelijk is uitgebreid naar 4 GB.

Beide toestellen worden op donderdag 13 augustus aan de wereld voorgesteld, tijdens een Unpacked evenement in New York. De S6 Edge Plus ligt vervolgens mogelijk de week daarna al in de winkels. Op de Galaxy Note 5 – waarvan een paar dagen terug ook al live foto’s opdoken – moeten we hier in Nederland en Europa vermoedelijk wat langer wachten.

Wil jij ook een bericht van ons ontvangen wanneer de Samsung Galaxy Note 5 verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze notificatie service!

Reacties

 1. eric zegt

  Wat een domme aktie van Samsung om van de Note 5 een “uitgeklede versie”te maken van de Note 4.
  Als dit inderdaad de specs zijn, dan hadden ze beter eenjaar kjnnen overslaan.
  Ik hoef de 5 deze keer niet en hoop mar dat ze bij zinnen komen bij de 6.
  Wat er perse kn moet zitten is een zeer goede camera als nu, maar dan een upgrade met bijvoorbeeld optische zoom, slot voor micro sd, scherm 6 inch amoled, een flink snellere processor als dat men nu heeft gedaan en standard 64gb geheugen. Qua kostprijs zou dit helemaal, geen probleem moeten zijn. En twee betere luidsprekers dan dat er nu gebruikt wordt.

  A,leen dan heeft men weer een echte topper in huis.

Praat mee