Nieuwe foto’s tonen wederom Samsung Galaxy Note 5 in volle glorie

Wacht! Was Samsung niet een fabrikant die relatief goed in staat was haar nieuwe producten binnenskamers te houden tot de officiële onthulling?  Ooit wel, maar bij de Galaxy Note 5 blijft er maar weinig over van die reputatie. Wederom lekken er foto’s uit van het toestel, en dit keer zijn ze nog beter en duidelijker dan eerder al het geval was.

samsung-galaxy-note-5-hi-res-1-1024x710 Nieuwe foto's tonen wederom Samsung Galaxy Note 5 in volle glorie

TouchWiz op de Galaxy Note 5 – vermoedelijk met een ander Thema, én de vernieuwde Air Command

Dit keer zijn het de mensen van DroidLife die een paar leuke foto’s van de Galaxy Note 5 op de kop wisten te tikken, die dit keer helemaal niets tot de verbeelding overlaten. In vol ornaat blinkt het toestel, gekleed in aluminium en Gorilla Glass, de kijker tegemoet, daarmee duidelijkheid verschaffend over een aantal details.

Zo zien we nu definitief dat de Galaxy Note 5 géén microSD slot heeft, en ook het eigenhandig verwisselen van de batterij is er niet meer bij. Met andere woorden: het toestel volgt de weg die Samsung al insloeg met de Galaxy S6. Daarvoor in de plaats krijgt het toestel dan wel het razendsnelle UFS 2.0 geheugen, dat in combinatie met 4 GB DDR4 RAM moet zorgen voor hetzelfde soort indrukwekkend prestaties dat we van de S6 modellen kennen.

samsung-galaxy-note-5-hi-res-2-1024x743 Nieuwe foto's tonen wederom Samsung Galaxy Note 5 in volle glorie

De aluminium rand van de Note 5, inclusief S Pen die middels veermechanisme tevoorschijn komt

Niet te zien op de foto’s, maar wel vermeld door diegene die deze Note 5 in handen had, is de capaciteit van de accu. Deze zou beduidend minder zijn dan eerdere wilde geruchten ons deden geloven: 3000 mAh. Ter vergelijking: de huidige Galaxy Note 4 heeft 3220 mAh aan boord. Samsung gokt er dus met de Note 5 op dat een dergelijke, vast ingebouwde batterij prestaties geleverd kunnen worden die vergelijkbaar zijn met eerdere Note modellen.

Een vergelijkbare gok nam Samsung met de Galaxy S6, die een kleinere accu – en helaas ook een kortere accuduur – heeft dan de Galaxy S5. Toch is de situatie met de Note 5 anders. De Galaxy S6 heeft een veel hogere schermresolutie dan zijn voorganger. De Note 5 heeft dezelfde QHD resolutie als de Note 4. Dus samen met een zuiniger processor – want een 14 nm Exynos 7420 chip – en recente verbeteringen in Samsung’s schermtechnologie zou het goed kunnen dat een 3000 mAh accu ruim voldoende is.

Dat neemt niet weg dat de Zuid-Koreanen er wel degelijk voor hadden kunnen kiezen om die optimalisaties te combineren met een grotere accu – maar dat is een andere discussie. Voor nu weten we in ieder geval tot in de puntjes hoe de Galaxy Note 5 eruit ziet, waarbij wijzelf stiekem de dunne bezels – randen langs het scherm – erg mooi vinden.

Wil jij ook een email van ons ontvangen wanneer de Galaxy Note 5 verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Praat mee