‘Galaxy Note 5 wordt duurder dan de Galaxy S6 Edge Plus’

Zo horen we een tijdje niets van hem, en zo schrijft de beste man opeens allerlei interessante dingen. We hebben het dan natuurlijk over de Russische insider Eldar Murtazin, die een boekje open doet over de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus.

samsung-galaxy-note-5-en-s6-edge-plus-render 'Galaxy Note 5 wordt duurder dan de Galaxy S6 Edge Plus'

Op zijn eigen website Mobile-Review schrijft Murtazin uitgebreid over de Galaxy Note 5 en de S6 Edge Plus, en daar zitten een paar opzienbarende details tussen.

Onder meer beweert hij dat de Galaxy Note 5 duurder zal zijn dan de S6 Edge Plus, waarvan we op zijn beurt denken te weten dat hij € 799,- moet gaan kosten. Inderdaad, de Note 5 wordt – veel meer nog dan zijn voorgangers – een duur nichetoestel, aldus Murtazin. Hij sluit zich aan bij eerdere geruchten over een (aanvankelijk) beperkte release van het toestel, en benadrukt nog eens dat deze écht beperkt zal zijn. In ieder moet het toestel pas in de winter 2015/2016 naar Rusland komen – al zegt dit verder natuurlijk niet zoveel over een West-Europese releasedatum.

Overigens schrijft Murtazin dat de Note 5 wel degelijk een 4100 mAh accucapaciteit heeft – in tegenstelling tot het gisteren opgedoken getal van 3000 mAh – en dat het toestel in staat is om 15 uur video weer te geven. De S6 Edge Plus heeft dan weer wel een 3000 mAh batterij.

Al met al beschrijft Murtazin een strategiewisseling van Samsung, waarbij de Note serie meer een exclusieve, dure niche smartphone wordt, terwijl de S6 Edge Plus de hoofdrol in phablet-land moet overnemen. Dit betekent ook dat Samsung ervoor kiest om een telefoon met edge scherm te lanceren als directe concurrent voor Apple’s ‘platte’ iPhone 6S Plus – en dus meer waarde hecht aan een dergelijk scherm als unieke, onderscheidende factor, dan aan de S Pen stylus.

Hoe de vork precies in de steel zal zitten weten we volgende week, als Samsung op 13 augustus beide toestellen officieel aan het grote publiek toont. Maar het lijkt erop dat de Galaxy Note 4 ook het komende jaar nog een erg aantrekkelijke smartphone zal blijven, want nog steeds erg goed en beduidend goedkoper inmiddels 😉 .

Wil jij ook een email van ons ontvangen wanneer de Galaxy Note 5 verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Praat mee