Europese Galaxy Note 5 vermeld op Samsung’s eigen website (update)

De Samsung Galaxy Note 5 gooit hoge ogen – maar niet in Europa, waar het toestel vooralsnog niet verkrijgbaar zal zijn. Toch waren er recent al aanwijzingen dat dit zou kunnen veranderen, en vandaag duikt het Europese model zelf op Samsung’s eigen website op.

samsung-galaxy-note-5-europa-nederland-sm-n920f Europese Galaxy Note 5 vermeld op Samsung's eigen website (update)

Via Samsung’s eigen website is de Europese Galaxy Note 5 – met modelcode SM-N920F – te vinden in de database met informatie over de hoeveelheid straling die het toestel afgeeft. Uiteraard voldoet het toestel aan de gestelde eisen. Relevanter is  natuurlijk het feit dat dit de eerste keer is dat het bestaan van een Europese Note 5 door Samsung’s eigen website bevestigd wordt. De vermelding is recent – tot voor kort was hij nog niet te vinden.

Verder merkt GSMArena op dat dezelfde SM-N920F nu ook door de Amerikaanse FCC getest wordt, wat natuurlijk prima aansluit bij recente andere aanwijzingen.

Al met al stapelt het bewijs zich op dat de Galaxy Note 5 op een later tijdstip wel degelijk gewoon naar Europa – en Nederland – zal komen. Wanneer dit zal gebeuren is nog niet te voorspellen, maar het toestel duikt nu op zoveel plaatsen tegelijk op, dat dit mogelijk niet al te lang meer hoeft te gaan duren.

Update: zoals Danny van Sammobile laat weten, is weliswaar duidelijk dat de Europese Note 5 in principe klaar staat – maar de software van het toestel is nog lang niet gereed. Een release wordt hierdoor natuurlijk niet uitgesloten, maar spoedig zal dit niet gaan gebeuren.

Praat mee