Curieus: Samsung toont advertenties op Galaxy telefoons (in sommige landen)

Nadat HTC een tijdje geleden al de flink onpopulaire beslissing nam advertenties te gaan vertonen op haar telefoons, verschijnen in sommige landen nu ook ads op Galaxy toestellen.

samsung-galaxy-advertenties-ads Curieus: Samsung toont advertenties op Galaxy telefoons (in sommige landen)

Via AndroidPolice duiken schermafbeeldingen op van een reclame voor een Amerikaanse TV show, én voor – curieus genoeg – de Galaxy S6 Edge+ in Duitsland.

De advertentie voor de televisieshow die op een Amerikaanse Galaxy te zien was, werd vertoond door de Peel app, en waarmee je je toestel als afstandsbediening voor – jawel – de T.V. kunt gebruiken. In feite is dit dus niet direct Samsung die reclame toont op haar telefoon, maar een notificatie van een app die standaard op het toestel geïnstalleerd staat.

Wat ons betreft vreemder is het vertonen van een advertentie voor de onlangs onthulde Galaxy S6 Edge+ – nota bene op een Galaxy S6, en dus aan een gebruik(st)er die hoogstwaarschijnlijk niet geïnteresseerd is in nóg een nieuwe telefoon. Het ongevraagd tonen van dergelijke reclame is discutabel – zacht uitgedrukt, ja – en het ongevraagd tonen van misplaatste reclame maakt het niet beter.

Het moge duidelijk zijn dat er maar weinigen op dit soort ‘features’ zitten te wachten. Hopelijk beseft Samsung dit ook, en blijft het bij een beperkt experiment. Op onze Nederlandse toestellen kwamen we dit soort push notificaties gelukkig nog niet tegen. Jij wel? Laat het ons hieronder weten!

Galaxy deal tips

Praat mee