Samsung registreert naam Galaxy S6 Edge Plus

Samsung heeft in de Verenigde Staten een aanvraag ingediend om de merknaam S6 Edge+ vast te laten leggen. Hierdoor wordt het meer dan aannemelijk dat de grotere variant van de huidige Galaxy S6 Edge daadwerkelijk Galaxy S6 Edge Plus gaat heten.

samsung-galaxy-s6-edge-plus Samsung registreert naam Galaxy S6 Edge Plus

Bij het United States Patent and Trademark Office heeft Samsung op 26 juni de aanvraag ingediend om de naam van de Galaxy S6 Plus te laten beschermen. Eerdere geruchten wezen al op die naam, maar in Zuid-Korea werd onlangs al de term S6 Note vastgelegd.

In ieder geval wordt het steeds duidelijker dat de XL variant van de Galaxy S6 Edge daadwerkelijk in aantocht is, waarbij vooral de vraag wanneer het toestel komt nog antbeantwoord blijft. Mogelijk lanceert Samsung het toestel tegelijk met de Galaxy Note 5, maar het zou ook al eerder kunnen gebeuren.

Meer is er bekend over de technische specificaties van het toestel. Als processor doet vermoedelijk Qualcomm’s Snapdragon 808 hexacore chip dienst, terwijl het beeldscherm een diagonaal krijgt van 5,4, 5,5 of mogelijk zelfs 5,7 inch. Een respectabele accu met een capaciteit van 3000 mAh vult de grotere behuizing -van de Galaxy S6 Edge Plus.

Verdere details komen over met de ‘gewone’ Galaxy S6: een 16 megapixel camera met OIS aan de achterzijde, een vijf megapixel selfie camera voor, en 32 GB interne opslagcapaciteit.

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee