Krijgt de Samsung Galaxy Note 5 een eigen ‘Write on PDF’ feature?

Iedere nieuwe Galaxy Note smartphone krijgt weer een paar snufjes voor de bijbehorende S Pen stylus. Een Amerikaanse merknaamregistratie lijkt te wijzen op een nieuwe feature voor de Samsung Galaxy Note 5.

samsung-galaxy-note-5-write-on-pdf Krijgt de Samsung Galaxy Note 5 een eigen 'Write on PDF' feature?

Bij de Amerikaanse United States Patent and Trademark Office (USPTO) vroeg Samsung registratie van de term ‘Write on PDF’ aan. Uit de omschrijving die bij de aanvraag werd gevoegd komen we te weten dat het hier gaat om software voor smartphones en tablets ‘to annotate and save PDF documents‘. Met de komst van de Galaxy Note 5 over een maand of twee in gedachten, lijkt de aanvraag geen toeval.

Natuurlijk zijn er nu al manieren om op je Galaxy Note notities te schrijven met je S Pen in een PDF bestand. Adobe’s Acrobat Reader biedt de mogelijkheid, en ook Samsung’s eigen S Note kan het. Echter, dit laatste is een vrij ingewikkelde bezigheid.

De komst van een eenvoudige, snelle manier om PDF bestanden te bewerken met je S Pen zou dus zomaar een prima feature van de Galaxy Note 5 kunnen zijn – al blijft het afwachten of het echt gaat gebeuren. Voor nu moeten we doen met de wetenschap dat Samsung ‘Write on PDF’ als merknaam heeft laten vastleggen.

Praat mee