Nederlandse Samsung Galaxy A5 krijgt Android 5.0.2 Lollipop update

Ruim een maand geleden previewden wij Android Lollipop al op de Samsung Galaxy A5, en inmiddels is de update officieel beschikbaar in Nederland. Om precies te zijn op de unbranded A5, en op Vodafone’s branded toestelversie, op dit moment.

samsung-galaxy-a5-android-lollipop-update-preview Nederlandse Samsung Galaxy A5 krijgt Android 5.0.2 Lollipop update

Sinds een paar dagen kon Android 5.0.2 al geinstalleerd worden op Vodafone’s branded Galaxy A5, en vanaf vandaag kun je ‘m ook op je unbranded toestelvariant downloaden.

De Lollipop update voor de unbranded – niet direct bij een provider gekochte – Galaxy A5 – brengt firmwareversie XXU1BOF1, terwijl Vodafone’s toestel zelf de nog net iets nieuwere XXU1BOF2 firmware krijgt.

samsung-galaxy-a5-android-lollipop-update-preview-2 Nederlandse Samsung Galaxy A5 krijgt Android 5.0.2 Lollipop update

Net als op andere toestellen, brengt Android Lollipop op de Galaxy A5 een wat vernieuwde interface, hoewel de verschillen niet zo groot zijn – maar een sausje van het zogeheten Material design vind je nu terug in de menu’s en de apps.

Ook de weergave van notificaties ging op de schop, en je kunt middels de Niet storen stand aangeven van wiens berichten je wanneer wel en niet op de hoogte gesteld wilt worden.

Je kunt Lollipop op je Galaxy A5 installeren via het toestel zelf – maar download ‘m wel via WiFi, omdat het om een fikse update gaat. Ook via Samsung Kies zal de update op korte termijn beschikbaar zijn. Wanneer de update naar T-Mobile’s branded A5 komt is nog niet bekend.

Heb jij Lollipop op jouw A5 geïnstalleerd? Laat dan hieronder even weten wat je zoal tegenkomt, en wat er wel en niet bevalt!

Beste Galaxy A5 deals per provider

Reacties

 1. M.Roks zegt

  Sinds deze update start mijn samsung A5 zichzelf opnieuw op. Dit gebeurt een aantal keer per dag. Weet iemand hoe je dit kan oplossen?

  • Michel zegt

   Je kunt proberen de Cache partitie te wissen. Zie hier (gaat niet over de A5, maar werkt min of meer hetzelfde): //www.galaxyclub.nl/2015/04/samsung-galaxy-s4-cache-wissen-geluid-speaker-probleem-android-lollipop-update/

 2. marco zegt

  Na de update is het “recente apps” scherm veranderd. Het meldingen scherm is veranderd en na mijn idee het toetsenbord ook.

 3. Jo zegt

  Sinds de nieuwe update is mijn mobiel langzamer geworden. Loopt vast en gooit kleuren door elkaar..

  Erg veel spijt van deze update

 4. Jeanette zegt

  Mijn Internet is veel trager geworden. Maar mijn wifi doet het ook niet meer. Zoveel spijt van de update. Hoop dat er snel een oplossing komt.

 5. Ronald zegt

  @lollipop

  Zou ik niet doen nee. Heb zelf de A5 en sinds kort de A7, maar laat de A5 gewoon op 4.4.4.
  Meeste lollipop features zitten toch al in 4.4.4

  Wat betreft terug flashen, dit doet men meestal kosteloos in samsung service centers. Ben zelf in die van vodafone geweest waar ze erg aardig zijn, daarna in de samsung experience store in amsterdam, mijn A5 bleek later een defecte printplaat te hebben die vervangen is onder garantie.
  De medewerker vertelde me dat hij alle firmwares die bij het toestel horen erop terug kan zetten.

  Je begint dan wel weer met een schone telefoon.

 6. marloes zegt

  ik heb de update wel. sindsdien kan ik de voorspellende tekst niet uitzetten. zet ik hem uit gaat die zelf automatisch er weer op. iemand enig idee hoe die er af kan. ik vind het zwaar irritant de voorspellende tekst.

 7. Edward Laskowski zegt

  Sinds kort heb ik een Galaxy A5, bij eem bekende Nederlandse keten met een abonnement afgesloten. Vandaag maar eens geupdate (was de telefoon vanwege reparatie na laten vallen… een poos kwijt..) naar Lollipop 5.0.2, maar toen zag ik ineens Duitse apps in mijn overzicht. Dus kennelijk door de winkel naar Nederlands geflashed?

  Mijn vraag: kan ik hier met Odin gewoon de Nederlandse 5.0.2 overheen flashen? En: loont het de moeite? Ik neem aan dat ik dan andere apps gebundeld krijg, en misschien bij de volgende updates geen Duitse apps meer 🙂
  De telefoon werkt prima, daar niet van.

 8. Jeremy zegt

  Bij mij zat lollipop er al op toen ik hem kocht. En bij mij werkt hij echt super! Apps starten snel op en de batterij is ook gewoon goed!

 9. Acacia zegt

  Ik kan sinds een aantal dagen niet meer bij mijn Galerij en Bestanden. De telefoon start zichzelf opnieuw op en verstuurd storingsrapporten. Heel vervelend, want kan wel foto’s maken en bestanden downloaden, maar kan er vervolgens niet meer bij.
  Verder heb ik ook last van automatische tekstcorrectie die de telefoon doet, waardoor ik steeds bepaalde woorden weer moet herstellen.
  Waardeloos.

  Hoe kan ik dit probleem het beste oplossen?

 10. Folke zegt

  Sinds mijn update van vannochtend naar android versie 5.0.2 hoor ik niets al ik bel of gebeld word. Als ik mn telefoon op speaker zet doet mijn normale microfoon het wel ( niet de speaker functie). Altijd spannend zo’n update

  • Michel zegt

   Kan zijn dat het wissen vd cache helpt bij dit soort dingen. Zie bijvoorbeeld //www.galaxyclub.nl/2015/04/samsung-galaxy-s4-cache-wissen-geluid-speaker-probleem-android-lollipop-update/ (gaat niet over de A5 maar werkt grotendeels hetzelfde)

 11. Crystal zegt

  Mijn telefoon zot nog steeds vast op android 4.4 en wil niet updaten. Samsung zegt dat ze me niet kunnen helpen en stuurt mijnaar kpn. Kpn stuurt mij terug naar samsung.

 12. M. Verboom zegt

  Mijn Samsung doet bijna helemaal nietsmeer.
  Geen goeie Wifi verbinding, foto’s verdwenen geen FB start steeds vanzelf opnieuw op, een grote ergenis.
  Mijn toestel moet terug naar Samsung en terug naar fabrieksinstellingen wat inhoud dat ik alles opnieuw moet installeren.
  Wat een foute boel.

Praat mee