Komt de Samsung Galaxy Note 5 dan toch eerder dan verwacht?

Geruchten over de vervroegde release van een topmodel smartphone duiken met de regelmaat van de klok op. Toen deze eerder langkwamen voor de Samsung Galaxy Note 5 waren we dus erg terughoudend. Maar soms wordt het toch tijd om even op te letten.

samsung-galaxy-note-5 Komt de Samsung Galaxy Note 5 dan toch eerder dan verwacht?

In dit wereldje zijn er bronnen, en er zijn bronnen. Als de Wall Street Journal besluit iets te schrijven over zoiets simpels als een telefoon – of in feite natuurlijk over een grote electronicafabrikant – dan blijkt dit vaak te kloppen. En zo meldt die publicatie dus dat Samsung de lancering van de Galaxy Note 5 een paar weken eerder zal komen dan verwacht.

Verwacht was een onthulling van de nieuwe Note 5 begin september. Als de nieuwe berichten kloppen, zou het toestel dus al pakweg half augustus gepresenteerd kunnen worden – ruim vóór de Berlijnse IFA beurs, waar nieuwe Notes normaal worden getoond.

Reden voor deze opvallende – want vrij unieke – strategieverandering van Samsung zou de komst van Apple’s volgende generatie iPhones – waaronder de volgende iPhone 6S Plus – zijn. Door de lancering van de Galaxy Note 5 een paar weken te vervroegen, heeft het toestel net wat langer de onverdeelde aandacht van de telefoonpers. Althans, dat is het idee.

Al met al is dit een bericht dat we normaal gesproken zouden afdoen als een niet erg geloofwaardig gerucht, maar omdat de Wall Street Journal het nieuws brengt is dit lastiger. Dus wie weet dat we inderdaad al over pakweg een maand kennis kunnen gaan maken met de volgende Note, de Galaxy Note 5. In dat geval zullen de uitnodiging voor het bij de lancering behorende evenement niet lang meer op zich laten wachten.

Reacties

  1. andre zegt

    ik lees en zie ook bij de laatste toestellen(S6) geen micro SD-kaart meer.
    Dan denk ik toch, dan geen dure galaxy note meer.
    Om continue afhankelijk te zijn van verbinding en het niet meer gewoon zelf in je toestel zetten, vind ik toch een heftige beperking.
    vooral als je veel onderweg bent.

Praat mee