Galaxy A8 krijgt 16 megapixel camera met f/1.9 diafragma en real-time HDR

De Samsung Galaxy A8 is nog niet ‘officieel’ onthuld, maar in de afgelopen weken zijn we al het een en ander te weten gekomen over het toestel. Afgelopen week is er een Koreaanse brochure opgedoken waarop nog meer sappige details – met name over de specs – van de Galaxy A8 staan.

Samsung-Galaxy-A8-SM-A800S-Brochure-Leak-754x1024 Galaxy A8 krijgt 16 megapixel camera met f/1.9 diafragma en real-time HDR

Als we de bron mogen geloven – en dat doen we in dit geval – krijgt de A8 een Full HD 5.7-inch Super AMOLED display, een razendsnelle octa-core processor wat waarschijnlijk een Snapdragon 615 is, 2 GB RAM, 32 GB intern geheugen met microSD kaart slot en een 3,050 mAh accu.

Op zich niet verkeerd maar ook zeker geen verassing. Wat wel enigszins een verassing is: een gloednieuwe 16 megapixel camera sensor met een f/1.9 diafragma en een real-time HDR functie die soortgelijk zijn aan de camera op de Galaxy S6.

Deze specifieke variant van de A8 is daarnaast maar 5.9 mm dun waarmee het meteen Samsung’s dunste high-end toestel ooit is. Aan de software kant krijgen we een nieuwe TouchWiz versie en de nieuwste Android Lollipop 5.1.1.

Helaas staan er geen officiële prijzen of release data op de brochure, maar zodra Samsung het toestel daadwerkelijk zelf onthuld dan krijg je van ons meteen weten wanneer het toestel in Nederland beschikbaar zal zijn.

Galaxy deal tips

Praat mee