Samsung verkoopt meer dan half miljoen Z1 Tizen-toestellen in India

Samsung’s enige Tizen smartphone – de Samsung Z1 – doet het een heel stuk beter dan verwacht in opkomende markten zoals China en India. Volgens de Koreanen zijn er sinds de release van de Z1 (begin januari) zo’n 500.000 toestellen over de toonbank gegaan in India alleen al.

specsmob Samsung verkoopt meer dan half miljoen Z1 Tizen-toestellen in India

Volgens BusinessKorea is India niet de enige markt waar Samsung’s Tizen toestel het goed doet. In Bangladesh heeft de Z1 naar eigen zeggen al 23% van de (relatief kleine) smartphone markt weten te veroveren. Mede dankzij het grote succes van de Z1 is Samsung ondertussen hard aan het werk om te het volgende Tizen toestel – de Z2? – ergens later dit jaar te lanceren.

De opvolger van de Z1 zou daarnaast niet alleen in India en Bangladesh worden gelanceerd maar ook in China, Sri Lanka en zelfs Rusland.

Het feit dat de relatief low-end Tizen toestellen het goed doen in de grote opkomende smartphone markten heeft al veel geruchten doen opwaaien. Zo gaat er de ronde dat Samsung langzaam maar zeker minder afhankelijk wil worden van Android – en daarmee indirect Google – voor het maken en up-to-date houden van haar vlaggenschepen.

We verwachten zelf eerlijk gezegd niet dat Samsung Android meteen de deur zal wijzen, maar een eventuele Tizen-versie van de volgende generatie Galaxy vlaggenschepen is niet helemaal uitgesloten.

Wat denk jij? Blijft Samsung trouw aan Android of gaan we in de toekomst ook Tizen-based Galaxy vlaggenschepen zien in grote markten als de V.S. en Europa? Deel je mening in de comments hieronder!

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Rick zegt

    wat is het voordeel van Tizen ten opzichte van Android?
    op dit moment hebben we vele voordelen van google door android, zijn we dit kwijt of (qua kwaliteit) deels kwijt met Tizen?

    zoals ik er nu voorsta zou ik als cunsument niet gaan de onbekende Tizen.

Praat mee