Samsung ontwikkelt lithium batterij met verdubbelde capaciteit

Dé achilleshiel van moderne smartphone is al sinds jaren de accu. Het probleem is een beetje inherent aan het concept: een snoerloze computer die in je broekzak past heeft nu eenmaal niet genoeg plaats voor een dikke batterij. En totdat er revolutionaire ontwikkelingen plaats hebben gevonden, zullen de verbeteringen op dit gebied slechts stapsgewijs verlopen. Een nieuwe vinding van Samsung heeft de potentie in het hokje ‘revolutionaire ontwikkelingen’ te belanden. Of tenminste voor een verdubbeling van accuduur te zorgen.

samsung-batterij-accu-dubbele-capaciteit Samsung ontwikkelt lithium batterij met verdubbelde capaciteit

A is de vork, B is de steel, en C toont hoe A door middel van D in B zit (afb.: Nature)

Een R&D afdeling van Samsung Electronics heeft met gepaste trots bekend gemaakt de capaciteit van de vertrouwde lithium batterijen te kunnen verdubbelen.

De precieze details zullen we je besparen – de liefhebber treft ze deze maand aan in Nature, in het artikel Silicon carbide-free graphene growth on silicon for lithium-ion battery with high volumetric energy density – maar in ieder geval moet het straks mogelijk zijn om twee keer zoveel energie op te slaan in een accu die even groot is als die in de huidige generatie.

Voordat je nu vol enthousiasme alvast je Galaxy S7 met verdubbelde accuduur wilt preorderen, is het goed om te weten dat het nog twee tot drie jaar zal duren voor de nieuwe technologie commercieel inzetbaar is. Desondanks is het prettig te weten dat de toekomst wel degelijk ook significante verbeteringen op het gebied van accuduur van smartphones gaat brengen.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee