Samsung Gear VR en David Attenborough doen natuurdocu(utje)

David Attenborough is een oudgediende in de natuurfilmscene, de Samsung Gear VR sinds de haaien in de woestijn een absolute nieuwkomer. Samen vormen ze nu een korte documentaire die in het Londense Natural History Museum te zien is.

samsung-gear-vr-attenborough Samsung Gear VR en David Attenborough doen natuurdocu(utje)

Attenborough maakte samen met virtual reality studio Alchemy VR een film die het ontstaan van leven op aarde laat zien – typisch zo’n ding waar VR een mooie rol kan spelen bij gebrek aan beeldmateriaal van 540 miljoen jaar geleden.

In de vijftien minuten durende film kun je kennis maken met een aantal vroege levensvormen zoals – wie kent ze niet? – Anomalocaris, Hallucigenia en Opabinia. Deze kun je in 360 graden VR zien rondzwemmen in één van de oerzeeën die het Cambrium rijk was.

Meneer Michael Dixon, directeur van het Natural History Museum is in zijn nopjes met de nieuwe film en de manier waarop virtual reality in de vorm van de Gear VR – en natuurlijk de bijbehorende Galaxy S6 – dingen tot leven laten komen die allang verdwenen zijn.

Als je tussen 26 juni en 17 juli in Londen bent, kun je het allemaal meemaken. Meer infomatie over de film, en wanneer hij precies vertoond wordt, vind je HIER.

Gaat dit niet lukken, dan kun je de Gear VR natuurlijk altijd nog zelf in huis halen als je een Galaxy S6, S6 Edge of Galaxy Note 4 hebt. Hij kost € 199,99 (voor de S6/Edge HIER, voor de Note 4 HIER) en is op dit moment op voorraad.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee