Samsung Galaxy S6 versus iPhone 6: camera vergelijking

Wat gebeurt er als je foto’s maakt met zowel de Samsung Galaxy S6 als met Apple’s iPhone 6, en de resultaten laat beoordelen door een publiek dat niet weet welk kiekje met welke telefoon gemaakt is? Dan geeft ongeveer 90% van de mensen de voorkeur aan de camera van de Galaxy S6.

samsung-galaxy-s6-versus-iphone-6-vergelijking-camera Samsung Galaxy S6 versus iPhone 6: camera vergelijking

Dat was althans het geval toen de mannen van PhoneArena een dergelijke vergelijking tussen de Galaxy S6 en de iPhone 6 uitvoerden: de eerste kreeg 27063 stemmen, de laatste 3033.

Is hiermee dus definitief aangetoond dat de camera van de Galaxy S6 beter is dan die van de iPhone 6? Nee, dat gaat natuurlijk een beetje te ver. PhoneArena’s vergelijking legde behoorlijk wat nadruk op de weergave van details – iets dat met de 16 megapixel camera van de S6 natuurlijk een stuk beter gaat dan met de acht megapixel sensor van de iPhone.

samsung-galaxy-s6-versus-iphone-6-vergelijking-camera-2 Samsung Galaxy S6 versus iPhone 6: camera vergelijking

Je zou bij het boordelen van foto’s ook af kunnen gaan op het totaalplaatje, daarbij lettend de belichting, contrast en kleurweergave van het geheel. Vermoedelijk zou het verschil tussen de Galaxy S6 en de iPhone 6 dan een stuk kleiner uitvallen.

Toch toont deze vergelijking wel aan dat de acht megapixel resolutie van de iPhone 6 langzaam maar zeker begint te wringen. Want hoewel méér megapixels uiteraard niet automatisch leiden tot betere foto’s, maakt een goede sensor met meer pixels wel veel scherpere plaatjes dan een goede sensor met minder pixels.

Voor de complete vergelijking, inclusief veel meer foto’s, kun je terecht bij PhoneArena HIER.

Galaxy S6 versus iPhone 6: prijzen vergelijken

Galaxy S6 met abo

iPhone 6 met abo

Galaxy S6 los

iPhone 6 los


Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee