Verdwijnende sneltoetsen op de Samsung Galaxy S6 (Edge): Mobiele gegevens, Privé stand, Hotspot (update 18 juni: de fix)

Er lijkt is iets vreemds gaande met de sneltoetsen van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge – je weet wel, die toetsen die bovenin je notificatiescherm zitten, en waarmee je sommige functies eenvoudig aan en uit kunt zetten (Snelle instellingen). De toetsen voor Mobiele gegevens, Privé stand, en Mobiele hotspot lijken spontaan verdwenen bij menig gebruik(st)er. Update 18 juni: Samsung zelf biedt inmiddels een officiële fix aan in de vorm van de QuickPanel Restore app.

samsung-galaxy-s6-sneltoetsen-weg-quick-settings-missing Verdwijnende sneltoetsen op de Samsung Galaxy S6 (Edge): Mobiele gegevens, Privé stand, Hotspot (update 18 juni: de fix)

Alle sneltoetsen zoals ze nu op de Galaxy S6 (Edge) te vinden zijn – 14 stuks

Wijzelf kregen vanochtend de eerste meldingen (dank aan iedereen die het meldde!), en ook op onze eigen redactionele Galaxy S6 blijken deze sneltoetsen inderdaad verdwenen te zijn. Op het XDA forum is het een groeiend aantal leden opgevallen. Echter, waarom dit gebeurt is op dit moment allerminst duidelijk.

samsung-galaxy-s6-sneltoetsen-weg-quick-settings-missing-2 Verdwijnende sneltoetsen op de Samsung Galaxy S6 (Edge): Mobiele gegevens, Privé stand, Hotspot (update 18 juni: de fix)

De sneltoetsen zoals te zien op een oudere screenshot van ons: 17 stuks

Uiteraard kun je in dit geval de fabriekinstellingen terugzetten op je toestel. De verdwenen sneltoetsen zijn dan in eerste instantie weer terug. De vraag is natuurlijk voor hoelang – als ze één keer kunnen verdwijnen, kunnen ze dit natuurlijk nog een keer – en het lijkt een wat rigoreuze maatregel bij een onnodige en uitermate curieuze bug. Overigens is dit alleen zinvol om de sneltoetsen zelf weer terug te krijgen. Je mobiele internetverbinding kun je uiteraard nog gewoon aan- of uitzetten via Instellingen -> Gegevensgebruik.

Update na 2 uur: twee uur na het terugzetten van onze S6 naar de standaardinstellingen – Fabrieksgegevens herstellen – lijkt alles nog in orde. Als tijdelijke oplossing kan dit dus wel werken, al zijn we er niet gerust op dat de genoemde sneltoetsen later niet opnieuw zullen verdwijnen. En zoals gezegd: het is nogal een ingrijpende ‘oplossing’, natuurlijk.

Zijn er op jouw Galaxy S6 (Edge) ook sneltoetsen verdwenen? Laat het hieronder even weten, eventueel met een inschatting wanneer dit bij jou is gebeurd. Zien wij iets over het hoofd? Heb jij een oplossing of verklaring? Die is natuurlijk ook zeer welkom.

Wij hebben Samsung om een reactie gevraagd. Zodra deze er is, lees je het natuurlijk hier.

Update 15 juni: een officiële verklaring van Samsung is er nog niet, maar via Twitter heeft het bedrijf inmiddels bevestigd op de hoogte te zijn van deze vreemde bug, en aan een oplossing te werken.

Update 16 juni: Ook Samsung’s eigen webcare team heeft inmiddels laten weten dat er gewerkt wordt aan een oplossing voor het hierboven beschreven probleem van de verdwijnende sneltoetsen. Er wordt – logischerwijs – verwezen naar het feit dat de verdwenen opties uiteraard gewoon toegankelijk zijn via de Instellingen van de Galaxy S6 en S6 Edge:

 • Mobiele gegevens: Ga naar Apps -> Instellingen -> Gegevensgebruik -> Mobiele gegevens -> Schuif de balk naar rechts of links om te activeren of deactiveren
 • Mobiele hotspot: Ga naar Apps -> Instellingen -> Mobiele Hotspot en Tethering -> Schuif de balk naar rechts of links om te activeren of deactiveren
 • Privéstand: Ga naar Apps -> Instellingen -> Privacy en Veiligheid  -> Activeer de functie -> Kies een beveiliging en volg de stappen die op het scherm verschijnen

Update 17 juni: zoals Philippe hieronder al aangeeft, is het ook mogelijk de toetsen terug te halen door eigenhandig een drietal .apk bestanden te installeren. Je kunt ze (via Sammobile) als Zip bestand HIER downloaden. Bedenk wel dat alleen jijzelf verantwoordelijk bent voor wat je met jouw toestel doet. Als je weet wat je doet is het een werkende oplossing om de verdwenen sneltoetsen voor nu terug te halen – als je niet zo goed weet hoe dit werkt, kun je beter even wachten tot Samsung via officiële weg het probleem oplost.

Update 18 juni: kijk HIER voor Samsung’s oplossing, die vermoedelijk min of meer hetzelfde doet als die hierboven omschreven fix – maar nu dan via officiële weg beschikbaar wordt gesteld.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Bianca Van Limberghen zegt

  Bij mij zijn deze toetsen ook verdwenen op mijn Samsung Galaxy S6 op 12 juni 2015 omstreeks 10u50, ik hoop dat hier snel een oplossing voor kan gevonden worden

  • john zegt

   Ook ik heb dit probleem gisteren nieuw mobiel s6 gekocht eerst was idd icoon aanwezig nu plots niet meer me gek gezocht bijna ding tegen muur gegooid. Had het toch echt gezien!!! Snel oplossen Samsung anders gaat ding terug

   • Jonathan zegt

    Heb ook het zelfde voor al de rest hier mijn icoontje van het mobiele gegevens is ook verdwenen. Ik kan mijn fabrieksinstellingen terug zetten maar zijn mijn apps en foto”s en dergelijke dan ook niet verdwenen. Is wel zonde natuurlijk dus Samsung doe er aub Iets aan is niet leuk. Mvg

  • Paul zegt

   Ik ben de 3 icoontjes sinds gisteren 11 juni kwijt op mijn S6. Kwam de grens over en wilde mobiele gegevens aanzetten maar heb me rot gezocht hoe dat moest nu de snelkoppeling er niet meer is.

  • Michel zegt

   Hetzelfde hier, sinds gisteren avond gemerkt dat er maar 14 icoontjes meer zijn, bij bewerken….er zijn er dus een aantal verdwenen zoals privé en mobiele gegevens etc….lastig aangezien je nu steeds via het instelling scherm moet gaan om iets te veranderen.
   Samsung support chat gecontacteerd en ze onderzoeken dit, helaas nog geen nieuws over.Fabrieksinstellingen terugzetten zou helpen maar dit kan de bedoeling toch niet zijn.Wie weet zijn ze misschien paar dagen later terug weg

  • Michelle zegt

   Ik heb een Galaxy Tab S 10.5 en helaas heeft deze ook dit probleem!
   Naar fabriekinstellingen zetten is voor mij geen optie dat wil ik niet riskeren, wat niet nodigis hoeft niet!
   Hopelijk komt er snel een nieuwe update met de oplossing hiervoor, want het is wel fijn als deze sneltoetsen weer terug zouden komen

   • zegt

    Hoi.
    Er gebeurt niet veel hoor.
    Alleen je foto’s verdwijnen. Die zou ik even ergens anders zetten. En een backup van je gegevens en apps maken. Dan is er niks aan de hand

    Groetjes Madé

    • Michelle zegt

     Alleen staat er van alles op mijn tablet ook dingen die ik niet over kan zetten dus het is jammer genoeg geen optie voor mij om hem naar fabriekinstellingen te zetten!

     Maar alsnog bedankt voor je reactie!

  • falcon zegt

   Er zijn meer toestellen in omloop die geen snelmenu hebben softwarematig vanaf de aankoop (75 percent), dan spreken wij over de unbranded, internationaal.en dergelijke. en heeft men beslist om in plaats van de 75 percent up te graden softwarematig naar snelmenuopties, gewoon bij de 25 percent toestellen gewoon de snelmenu te laten verdwijnen. Handig trucje.
   liever 25 percent die klaagt dan 75 percent die klaagt. Die 75 percent van de gebruikers weten zelfs niet dat het ontbreekt, dus klagen die ook niet. Samsung probeert te verdoezelen op die manierEn het is niet de enige verschil op de toestellen..Moest je eens weten..

  • marian zegt

   Ook bij mij is het knopje sinds gisteren verdwenen.. mobiele internet.
   Hopelijk kan hier snel wat aan gedaan worden.

 2. evi zegt

  hier ook maar 14 icoontjes meer. Vanmorgen stonden ze er nog allemaal op maar toen is mijn gsm uitgevallen (batterij plat) en bij het heropstarten waren de icoontjes verdwenen 🙁

 3. Chris Laarman zegt

  Het beschrevene lijkt op wat Aaron J. Halbert beschrijft in e-book “Samsung Galaxy S6 and S6 Edge” onder het kopje “Notification Panel”. Bij mij is dat (volgens de schuifbalk) op bladzijde 43/239.
  Dan heeft men slechts (blijkbaar onbedoeld) veranderd, welke knoppen in beeld zijn. Feature, no bug. 🙂

  Maar anders zou ik het evenmin weten…

  • Michel zegt

   Maar als je op ‘Bewerken’ tikt, zou je ze evengoed allemaal moeten kunnen zien, en juist daar valt op dat er echt drie toetsen verdwenen zijn. Er is dus meer aan de hand dan alleen een verandering van de (weergegeven) toetsen.

  • Luc zegt

   Hier iets mee?

   april 10, 2015 Door Michel —5 Reacties

   Kies je meestgebruikte sneltoetsen

   Op de Galaxy S6 en S6 Edge is er niet meer de mogelijkheid om met een tik op het scherm in één keer álle sneltoetsen weer te geven in het notificatiescherm. Wel kun je nog steeds heen en weer scrollen door een select aantal sneltoetsen. Het is dus zaak om de sneltoetsen te kiezen die je zelf ook daadwerkelijk gebruikt.

   samsung-galaxy-s6-tip-sneltoetsen-snelle-instellingen-kiezen

   Dit doe je eenvoudig door in het notificatiescherm te kiezen voor Bewerken (9). De bovenste vijf sneltoetsen zijn standaard direct zichtbaar – de tweede rij met vijf toetsen is toegankelijk door opzij te scrollen in het notificatiescherm. Maar stel, je wilt de snelkoppeling voor de Extra energiebesparende stand ook in dat rijtje opnemen (10). Dan moet je je vinger op het icoontje leggen en deze naar een plek in de eerste twee rijen slepen (11). Op deze manier stel je je eigen ideale selectie van sneltoetsen – of Snelle instellingen, zoals Samsung ze omslachtiger noemt – samen. Sluit af met Gereed (12) ook ook dit deel van de TouchWiz interface is nu aangepast aan wat jij het handigst vindt.

   Wil je méér tips en trucs om het maximale uit jouw Galaxy S6 of S6 Edge te halen? De komende tijd vind je hier op Galaxy Club regelmatig nieuwe tips en trucs voor beide toestellen.

  • A zegt

   Jij weet echt niet waar je het over hebt, gozer die 3 snelkoppelingen zijn foetsie dus nergens meer te bekennen!
   Snap je ?! Dus BUG!

  • zegt

   Hallo teetje. …
   Al hoewel de sneltoetsen zijn verdwenen kunt u wel internet op.

   Ga naar instellingen (van de telefoon, niet het notificatiescherm) en kies ‘gegevensgebruik’
   Vervolgens het schuifje naar rechts naast ‘mobiele gegevens’ en internet doet ‘t. ..

 4. Robin zegt

  Ook bij mij zijn vanmorgen sneltoetsen verdwenen. Vooral de knop voor mobiel datals wordt erg gemist. Hopelijk snel een oplossing.
  Groet, Robin

 5. Kelly zegt

  Op dag 2 na de ingebruikname van het toestel, bij mij ook sneltoetsen verdwenen (14 in het totale panel). Vooral de toets mobiele gegevens is vervelend. Weet er iemand een andere manier om deze mobiele gegevens handmatig of via andere weg terug in te schakelen?

 6. tristan zegt

  Hier ook vandaag verdwenen, kreeg waarschuwing voor gegevens gebruik, wou deze uitschakelen en snelkopping was verdwenen…

 7. Koen zegt

  Ook bij mij vandemorgen die knoppen verdwenen…mis die van gegevensverbinding wel hard!!!!
  GSM 2dagen in gebruik…
  Hoop dat Samsung dit rap oplost

 8. Matthijs zegt

  Hier ook icoontjes verdwenen. Heb al een hoop minpunten ontdekt bij de S6. Ook natuurlijk heel veel plus punten.

  Hoop dat dit met een update verholpen kan worden.

 9. kim waijers zegt

  Hier sinds vanmiddag 12-6 ook sneltoetsen verdwenen.
  Vooral die om mobiele gegevens aan en uit te zetten mis ik….
  Morgen maar ff langs de winkel waar t toestel vandaan komt

 10. demollin christophe zegt

  hier ook zelfde probleem na uit en aan zetten van toestel iconen verdwenen wil ook niet resetten hopelijk oplossing van samsung en snel

 11. Stef zegt

  Hier ook, nog maar 14 knoppen over. De mobiel internet knop word echt hard gemist en ik wil niet resetten, samsung moet dit maar snel oplossen

 12. A zegt

  Heel raar dit blijkbaar overkwam iedereen dit vanochtend net als bij mij. Heel raar en erg vervelend. Hoop snel dat ze met een update fix komen.

  • kim waijers zegt

   Niet bij iedereen, mijn man en ik hebben beide de s6 en op dezelfde dag gekocht, hij heeft nog wel alles….
   Ik heb mijn telefoon overigens niet uit gehad, ze waren gewoon ineens weg

 13. Patrick zegt

  Op 11/06 was alles nog aanwezig, gsm niet uitgezet en op 12/06 “mobiele gegevens” verdwenen.
  Via een omweg kan je ze nog aanzetten doch omslachtig en een toestel als S6 onwaardig.

 14. David zegt

  Ik heb ze ook niet. Echt niet normaal, iedereen op dezelfde dag en overal, ook in andere landen hetzelfde probleem. Ik heb geen idee hoe dit kan opgelost worden…

 15. DDG zegt

  Ik heb het probleem ook sinds deze morgen. Echt heel lastig!
  Als mijn fabrieksinstellingen terugzet, ben ik dan alles kwijt? Ik bedoel foto’s, apps en dergelijke? Kan iemand me helpen?

 16. robelec zegt

  Ook bij mij vandaag, 12/06/15, is mijn sneltoets voor mobiele gegevens verdwenen.
  Kan daardoor niet meer mobiel internetten.
  Ontdekt rond 16.00 uur.

  • Michel zegt

   jawel je kan naar instellingen gaan (of tandwieltje bovenaan rechts op status scherm als je nar beneden wrijft) en daar naar mobiele gegevens gaan, en aanzetten

 17. Christophe zegt

  Oef na wat googlen hier terecht gekomen, ben al blij dat ik niet de enige ben. Dacht al dat ik iets verkeerd gedaan had. Nu hopen op snelle oplossing want voor een reset heb ik geen zin..

  Christophe

 18. vandenbulcke heidi zegt

  HELP!!! Van mij zijn de sneltoetsen ook verdwenen. Gisteren stonden ze er nog. Hopelijk snel oplossing. Heb pas 4 dagen mijn galaxy s6 edge 🙁

 19. vandenbulcke heidi zegt

  HELP

  Van mij ook maar 14 sneltoetsen meer 🙁
  gisteren stonden ze er nog. Zeer frustrerend want heb pas 4 dagen mijn galaxy s6 edge 🙁

 20. glenn zegt

  deze middag gemerkt dat mijn mobile sneltoets kwijt is heb heel de GSM gezocht naar waar het zou zijn maar nog helemaal niets gevonden hoop dat samsung hier snel iets aan doet. GSM is erg duur en dan voor dit te krijgen hoop ik dat ze dit snel oplossen voor de rest heel blij met de s6 edge.

 21. Paula Fernhout zegt

  bij mij is ook sinds vanmiddag de sneltoets weg om de mobiele gegevens uit of in te schakelen. Wat mij ook regelmatig gebeurt dat de apps, bijv. whatsapp of Facebook, spontaan verdwijnen op mijn beginscherm. Kan ze wel weer terug vinden maar is toch wel steeds vervelend dat het gebeurt

 22. Johan zegt

  Ook bij mij vandaag 12/6 geen sneltoets mobiele gegevens meer. Opgemerkt na de middag. Hoe samsung verwittigen hiervan?

 23. zegt

  Hoi hoi, ook ik kom er nu net pas achter dat het weg is! Very frustrating! Zet het in de nacht altijd uit, maar helaas nu niet.

  Hopelijk snel een oplossing!

 24. Davinia zegt

  Yep. ook ik had eerst wel 17 sneltoetsen En vandaag ineens niet meer. Ik dacht ook al ik wordt toch niet gek. Ik heb die sneltoets van mobile gegevens gisteren nog gebruikt. Ik heb wel via een andere weg gevonden hoe ik mijn mobile gegevens tijdelijk ka’n uit zetten. En weer aan kan zetten. Maar snel is dat niet. Meer voor nood. Samsung graag even zorgen dat dit probleem snel opgelost wordt. Ff weer updaten!!! Deze keer wel goed.

 25. Hanneke zegt

  Ook hier spontaan verdwenen. Heb geen updates gedaan en mijn telefoon is niet uit geweest oid. Vanmorgen de knop mobiele gegevens nog gebruikt en nu zijn ze spontaan weg.

 26. Diana W. zegt

  Hallo,

  Hier ook hetzelfde probleem op 12 juni 2015 rond 23u. Verdwenen sneltoetsen.

  Helaas voor mij gebeurde het terwijl mijn mobiele gegevens (3G/4G) uit stonden. Nu weet ik niet goed hoe ik mijn verbinding weer aan moet krijgen…

  Hopelijk wordt dit heel snel opgelost!

 27. rammetje zegt

  Hier ook weg! Gisterochtend rond 7.20 toen had ik net mobiele netwerk aangezet en met uitzetten was hij opeens verdwenen net als andere icoons.

 28. Gerrit Haselhorst zegt

  Heb er nu nog 14 weet zo niet welke ik nog meer mist, maar de toets mobiele gegevens is wel weg. Nu google naar een oplossing, maar kan niets vinden. wel deze site vandaar nu ook mijn reactie. heeft er iemand een oplossing, graag dan een mail [email protected]
  .

 29. Lars Detisch zegt

  sinds gisteren inderdaad geen sneltoetsen meer voor gegevens aan/uit zetten. via instellingen-gegevensgebruik-mobiele gegevens weer aan of uit te zetten. vrij omslachtig, maar het werkt.
  graag zie ik een oplossing tegemoet. hoop dat het snel opgelost wordt.

  Vanuit Veghel een fijn weekend allen

 30. Patrick zegt

  Hier ook. 13-06-2015 09:00 toetsen weg.. hoop dat het snel verholpen wordt… Maar jullie hebben me wel geholpen om weer mobiel internet te krijgen

 31. Chris zegt

  Ik heb deze morgen ontdekt dat de knop voor mobiel internet verdwenen was, ik gebruik deze zeer courant.
  Ik lees hier nu dat er wel meerderen zijn die dit probleem hebben, maar nergens iets over een eventuele oplossing tot nu toe.
  Hopelijk wordt dit probleem gauw opgelost…

 32. Bram zegt

  Sinds gisteren 12/06 inderdaad geen sneltoetsen meer voor gegevens aan/uit zetten.
  Ook gemerkt dat app soms van plaats wisselen zonder reden… raar…
  hopelijk volgt snel een oplossing voor het verdwijnen van de sneltoetsen. is ambetant!

 33. danien zegt

  Ook hier vanmorgen ineens de sneltoets verdwenen. Baal er enorm van, was 1 van mijn meestgebruikte knoppen! Hoop dat Samsung hier snel iets aan doet.

 34. Marlies zegt

  Ik kocht op 6 mei s6 edge op reis ontdekte ik rare dingen en batterei ondermaats. Terug binnen gedaan en sinds 11juni heb ik hem nu terug! Sinds gisteren icoontjes ook weg ….. Was aan het opzoeken wat ik kon doen en het lijkt niet abnormaal te zijn. Helaas ……

 35. Leonarda Thewessen zegt

  Sinds vanmorgen mis ik ook deze iconen en kan ik niet meer op mobile internet. Gisterenochtend had ik dit icoontje nog, want toen heb ik mobile data uitgezet omdat ik in Duitsland was. Nu vandaag wilde ik het weer aanzetten kon echter het icoontje nergens meer vinden. Nu dus ook nog maar 14 icoontjes i.p.v. 17.

 36. Rob zegt

  Bij mij zijn de icoontjes nu ook verdwenen. Op 12 juni , s’morgens had ik ze nog en s’middags waren ze weg. Vreemde zaak dat daar nog niets op is gevonden.
  Hoop dat er snel wat op gevonden wordt. Want zonder WiFi kan ik niet meer internetten

 37. Paul zegt

  Het wordt steeds erger!! Ik heb er gelukkig Power Toggle opstaan zodat je toch nog gemakkelijk kunt switchen. Anders moet je via je gegevensgebruik gaan switchen. Het is te hopen dat Samsung dit heel snel gaat oplossen. Op internet zie ik al meldingen uit Zwitserland en Frankrijk. En Samsung laat voorlopig niks horen.

 38. gabriels Gert zegt

  ik heb vanmorgend mijn s6 opnieuw opgestart en daarna verdwenen
  toestel gekocht begin mei

  terug zetten naar fabrieksinstellingen is momenteel geen optie door veelvuldig gebruik van bepaalde apps/gegevens

 39. Roël zegt

  Mobiele data icoon spontaan verdwenen. Als ik buiten wifi bereik ben start de g4 verbinding automatisch. Heb geen mogelijkheid om het uit te zetten???

 40. Otte zegt

  Heb ook t zelfde, kan mijn hele mobiele netwerken ook niet meer vinden in de instelling. Sneltoetsen zijn zoals bovenstaande plaatje ook weg. heel vervelend..
  Samsung galaxy s6 nu drie dagen en na een dag waren ze weg..

 41. Nanda zegt

  Bij mij is de mobiel internet icoon verdwenen. Het viel me vanmorgen op (13/06). Ontzettend vervelend. Heb geen zin in het gedoe van een factoren reset. Bah!

  Maar goed om te weten dat ik niet de enige ben met dit probleem.

  • Michel zegt

   via intellingen naar “mobiele gegevens gaan” daar kan je je mobiele data nog in en uitschekelen
   het is beetje omweg maar je kan alles terugvinden daar bij instellingen

 42. maud zegt

  Ook bij mij zijn vanmorgen (13/06/15)de icoontjes verdwenen. Vooral mobiel internet gebruikte ik vaak en word heel erg gemist…
  Ik heb geen zin om fabrieksinstellingen te moeten doen. Dan zijn nl al mijn instellingen weg.

 43. Willem zegt

  Mensen niet zo paniekerig doen. Via je instellingenmenu kun je je telefoon ook bedienen, zelfs als de sneltoetsen tijdelijk weg zijn. Lees hier veel reacties waarvan ik denk: die weten niet eens hoe hun eigen telefoon werkt.

 44. Kath zegt

  Ik heb nergens last van tot nu toe en ik herstart m’n telefoon toch regelmatig.
  Komt misschien omdat mijn telefoon geroot is?
  Ik heb overigens een Edge 128GB

 45. Helma zegt

  Bij mijn galaxy S6 zijn ze sinds vanmorgen weg. Gisteren waren ze er nog. Ik vroeg me al af wat ik gedaan had, hopelijk komt er snel een oplossing. Dit is echt niet handig.

 46. Bianca zegt

  Hier ook hetzelfde probleem. Net pas ontdekt. Vanochtend waren ze er nog allemaal. Toestel even uit en aan gehad omdat whatsapp geen berichten meer wilde sturen en toen waren ze foetsie. Erg irritant!

 47. Rebecca zegt

  Hier hetzelfde,heel frustrerend. Bij mij ook gebeurt ergens na 1.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 op 13 juni.

 48. Joyce zegt

  Ik begreep er niets van deze middag! Ik dacht dat ik iets verkeerd had gedaan tot ik dit artikel vond! Hopelijk lossen ze dit snel op want heb me rot gezocht in mij’n instellingen om de mobiele gegevens te kunnen aanleggen

 49. Heidi zegt

  hier ook ’t zelfde probleem… ik belde al naar de winkel waar ik ‘m heb gekocht en die zeiden : ” dat kan niet verdwijnen…” – blijkbaar is ’t dus geen persoonlijk maar een algemeen probleem wat me toch al een beetje geruststeld, er zal wel snel een oplossing komen als er zoveel mensen over ’t zelfde klagen…

 50. Dean zegt

  Ik heb hetzelfde probleem; een paar icoontjes zijn volledig verdwenen, waaronder de sneltoets voor mobiel internet. Wel kan ik mobiel internet nog aan- en uitzetten via instellingen -> gegevensgebruik -> mobiele gegevens.

 51. Wim Ryckaert zegt

  Sinds 20u vanavond (13/6) ook de genoemde sneltoetsen kwijt.
  Denk dat ze verdwenen waren nadat ik aangegeven updates had gedaan.
  Graag een oplossing.
  Groeten, Wim

 52. aks zegt

  Ben paar dagen geleden al tegen deze problemen aangelopen, precies wat hierboven beschreven staat: 3 snelkoppelingen verdwenen en dat voor een Samsung galaxy s6 edge van 850 euro !! Kom op zeg die updates werken naar mijn mening voor geen meter !! En daarnaast ook batterijduur zwaar verslechtert bij het terug zetten van fabrieksinstellingen.

  Verder raad ik iedereen aan om fabrieksinstellingen te gebuiken, je problemen lijken zo verdwenen te zijn, behalve de matige batterijduur.

 53. Danielle zegt

  Ergens vanavond zijn tussen 17:00 en 23:00 uur bij mij ook 4 sneltoetsen verdwenen van de Galaxy S6, waaronder de mobiele gegevens toets.

 54. Tim Costermans zegt

  Ook in België vanavond deze sneltoetsen plots verdwenen van mijn galaxy S6. Hopelijk zeerr spoedig een herstel door Samsung. Zeer vervelend.

 55. yann zegt

  Sinds gisteren zijn hier ook enkele sneltoetsen verdwenen.
  Doet verder geen afbreuk aan het toestel maar is wel vervelend.

 56. Nienke zegt

  Toetsen verdwenen vandaag op 13 juni. Vanochtend waren ze er nog. Vanmiddag Wel mobiel opnieuw opgestart doordat een app niet goed laadde.

 57. Eline zegt

  Heb precies hetzelfde probleem! Kon vandaag (12 juni) opeens mijn mobiele gegevens knop nergens meer vinden… terwijl ik hem gisteren nog heb gebruikt. Heb de telefoon net 3 weken, heel vervelend dit. 🙁

 58. steve zegt

  onrustwekkende verdwijning van mijn sneltoetsen…
  laats gezien op zaterdag 13-06 omstreeks 7.00 uur om mobiel internet aan te zetten..
  terug nodig omstreeks 12.45 uur.. maar niet meer terug gevonden.
  toestel had 45 min. eerder ook problemen met verbinding maken bluetooth en streaming van muziek naar auto radio..
  ik weet niet of deze er iets mee te maken hebben.
  moest iemand mijn sneltoetsen gezien hebben of meer informatie hebben …
  gelieve dan een seintje….
  mvg
  steve

 59. zegt

  Ik kwam er 13 juni 2015 achter toen ik mijn googlemaps aan wilde zetten en internet uit wilde doen. Ik kon het idd niet vinden. Inmiddels heb ik WEL mijn smartphone gereset en een backup gemaakt.

  Ik verneem dat niet structureel gaat worden.

  Met reset heb ik 13 juni om 2100 uit gevoerd en ik heb al mijn icoont jes nog.

  Ik vind dit wel een kwalijke zaak. Het is inmiddels wel een dure smartphone. Dan verwacht je wel wat.

  Ik moet er wel bijzeggen dat jullie als Samsungteam wel direct reageren en actief ondernemen. Ook dat mag gezegd worden

  Hopen dat het snel ontbuxed wordt.

  Groetjes

 60. ilse zegt

  Ook bij mij zij de sneltoetsen van mobiele gegevens sinds gisteren avond verdwenen mijn vriend heeft dezelfde telefoon en hij heeft ze nog wel

 61. Anita zegt

  Hoi,

  Ook hier mis ik zoizo die internet icoon . Misschien wel meer maar moet ik nog naar kijken .
  Lekker , zo betaal ik mijn abb0 dus voor nx .
  Wat te doen ….

 62. Steffen zegt

  Bij mij is iig de knop mobiele gegevens ook weg. Vermoed sinds gister na een herstart. Hoop dat er snel een oplossing voor wordt gevonden!

 63. Anita zegt

  Ik mis er op dit moment vier icoontjes , ik kwam er gisteren achter . ( 14 juni )
  Word een duur abonnement zo als ik geen internet kan gebruiken .
  Hoop dat er gauw iets aan gedaan word , en dat we daar ook melding van krijgen .
  ( en vergoeding )

  Groeten Anita

  • A zegt

   Volgens mij leest niemand de handleiding van zijn/haar telefoon of kijkt niemand verder dan zijn neus lang is.

   Je kan niet alleen via de snelkoppeling die je nu mist mobiel data aanzetten. Dat zou wel krom zijn he?

   Je gaat ff na je instellingen als je dat nooit van je leven hebt gedaan, en dan zie jeeeee: gegevens gebruik!

   en dat klik je erop en dan zie jeeeeee: mobiel gegevens aan/uit zetten.

   :S

 64. Annick zegt

  Wat was ik blij met mijn nieuwe Samsung s6! Tot gisteren! Snelle toets mobiele gegevens weg! Hopelijk wordt dit snel opgelost!!!
  Mvg, Annick

 65. Michel zegt

  Zowel mijn vriendin als ik hebben beiden de 6s edge bij mijn vriendin zijn de icoon weg en ik heb ze allemaal nog … die van mij is geroot die van haar niet maar las op engels talig site dat daar iemand het probleem. Had met een geroote versie dus daar zit geen verschil in

  Voor nu even data Toggle uit playstore geïnstalleerd verder gewoon even afwachten weet zeker dat er van de week een oplossing komt

 66. rn with zegt

  sinds gisteren ben ik ook mijn mobiele gegeven icoontje kwijt. ik heb al alles geprobeerd om het terug te krijgen , maar helaas.
  Helpppp.

 67. Jim zegt

  Ook mijn sneltoetsen zijn verdwenen! Ik kwam er gisteravond pas achter. Ik mis vooral mijn mobiele gegevens toets.. via gegevensgebruik kan je het wel weer aan en uitzetten!

 68. Maurice zegt

  Hier sinds gisteravond 13-06-2015 ook nog maar 14 knopjes op de S6. Vooral het gemis van het knopje mobiele gegevens is zeer irritant.

 69. dana zegt

  Mijn s6 edge net hetzelfde zondag 14 juni omstreeks ong. 12 u een deel icoontjes weg. Zeer vervelend. Kan mobiele internet ni aan of afzetten. Wil hem ni op fabrieksinstellingen zetten bang dat ik alles kwijt ben. Doe er iets aan aub. Een update die dit oplost misschien?!

 70. K zegt

  Ook mijn sneltoetsen zijn verdwenen.. ik wil best op fabriekinstellingen zetten hoe krijg ik al mijn foto’s weer terug? Terwijl ik gemakkelijk vanuit mij oude toestel alles op mijn nieuw toestel had kunnen zetten.. jammer! Graag z.s.m. oplossing

 71. marc daems zegt

  Ook bij mij zijn er 3 knoppen verdwenen vanaf vandaag zondag 14/06/2015. Gisteren waren ze er nog.
  Gaan zoeken op internet en het blijkt een wereldwijd probleem te zijn, hopelijk komt er dringend een update van samsung zelf want je kan deze iconen niet zelf terugzetten of je moet een complete re-install doen wat ik niet van plan ben. Zeer vervelend en zou graag weten hoe zulks kan?

 72. Bastiaan zegt

  Ja hier ook icoontje mobiele gegevens ineens weg !!!! Ik ga m niet zomaar naar fabrieksinstellingen terugzetten. Zoals eerdere mensen al zeiden: ik heb geen zin om alles kwijt te zijn ! Opschieten met 1 of andere update svp !!!!

 73. Knorrie zegt

  Besten, dit is geen bug op de S6 alleen. Blijkbaar op meerdere Samsung toestellen. Dit heb ik ook opgemerkt bij mijn Tab S.
  Dringend een update aub.

 74. junior Colemont zegt

  Heb sinds eergisteren ook het probleem. Wou mobiel internet uitzetten en ik dacht dat ik eerst gek geworden was. Is helemaal niet leuk. Heb naar samsung gebeld en ze zeiden dat het inderdaad is voorgevallen door de laatste update. Wist zelfs niet dat men gsm een update had gedaan want het stond blijkbaar op automatisch. Ze zeiden ook dat ze er volop aan bezig zijn voor het probleem te verhelpen. Maja hoe lang gaat zoiets duren?

 75. Peter zegt

  Heb ook zojuist ontdekt dat de sneltoets mobiele data uit het drop down menu is verdwenen. En die vond ik juist zo handig. Heb mijn toestel ook pas 2 weken.

 76. A zegt

  Dat er mensen zijn die nu daadwerkelijk denken dat ze hélémáál geen internet aan/uit zetten moeten echt een cursus Android Smartphone Gebruik lezen of via youtube een FULL REVIEW van de GALAXy S6 (Edge) !

 77. Jack G zegt

  ook hier snelkoppelingen weg…sinds vanmiddag, maar mijn T-Mobile internet doet het dus ook niet meer….
  Internet schuifje staat aan…maar geen internet mogelijk zegt ie…

  Ik heb juist voor dit soort dingen de s6 gekozen….hier wordt ik zo simpel van…

 78. michelle zegt

  Heeyheey ook bij mij zijn de sneltoetsen verdwenen dit gebeurde vandaag 14juni rond een uur of 13. Ik hoop dat het probleem snel opgelost is

 79. Melissa zegt

  Bij mijn uitschuifbare balk zijn ze ook verdwenen!!!! Van 17 naar 14 icon’s!!!
  Denk rond 13/14 juni…was thuis met WiFi dus had het niet eerder opgemerkt 🙁
  Zijn er al oplossingen behalve resetten?

 80. Jellis Onsea zegt

  Mobiele gegevens, hotspot en privé modus sneltoetsen volledig verdwenen 11u vanochtend 14 juni 2015 België. Geïrriteerd.

 81. saskia zegt

  Ook hier verdwenen sinds de 12de. Na even zoeken kwam ik op deze site. Weet dus dat verder zoeken geen nut heeft.
  Ook de 3 icoontjes kwijt. Ook uit menu verdwenen waar je kan kiezen welke je ziet in het snel menu.
  Ben benieuwd wanneer Samsung dit oplost. Want is erg omslachtig nu om mijn data aan te zetten en uit.
  Terug naar fabrieksinstellingen gewn optie. Moet ik alle apps weer opnieuw instellen.
  Heb overigens een S6 via T-mobile. Nog meer mensen?
  (Misschien dat hun iets uitgehaald hebben?)

 82. Ilse zegt

  Vrijdagavond 12 juni zaten ze erg nog een zaterdagochtend 13 juni waren de ineens weg. Hoop dat ze snel terug komen. Die mobiele gegevens waren wel makkelijk zo.

 83. Ronald zegt

  Waarom reageert Samsung nog nergens op eigenlijk?? ‘Excuus, we zijn ermee bezig. Wij verwachten de oplossing gevonden uiterlijk maandag 12 uur live te zetten”. Zoiets!

 84. Lbery zegt

  Sneltoets voor mobiele gegevens op 14-06-2015 in de middag plots verdwenen, Nog maar 14 icoontjes over van de 17.

  Uren lopen zoeken om een manier te vinden om ze terug te zetten helaas zonder resultaat.

 85. Lbery zegt

  Sneltoets voor mobiele gegevens op 14-06-2015 in de middag plots verdwenen, Nog maar 14 icoontjes over van de 17.

  Uren lopen zoeken om een manier te vinden om ze terug te zetten helaas zonder resultaat…

 86. Henk zegt

  Bij mij zijn de sneltoesten verdwenen op 14-06-2015. Ndat de batterij helemaal leeg was, heb ik deze (uiteraard) weer opgeladen. Na het aanzetten , waren er drie sneltoetsen verdwenen.

 87. Arjen zegt

  Inderdaad, ook bij mij helaas verdwenen 12 of 13 juni…
  Zou het iets te maken kunnen hebben met een Lollipop update van 10 juni?

  Heb als noodoplossing (!) Powertoggels widget geinstalleerd en kan zo via notification menu snel bij de 3G instelling
  komen.

  Maar uiteraard zou het erg prettig zijn als de normale 17 snelkoppelingen gewoon weer terug zijn zoals het was.

 88. Kyrann zegt

  Bij mij rond 07.00 15 juni 2015. ’s 6 vn tmobile zou t te maken hbbn mt de provider? Verizon in us heeft het expres gedaan.

 89. Johan zegt

  Ik ben ook de sneltoetsen kwijt.
  Ik koppelde gisteren middag mijn telefoon aan de carkit via bluetooth
  En later de avond miste ik de knoppen. ’s middag voor ik naar de auto ging had ik ze nog.

 90. wesley zegt

  Sinds vandaag (15/06) is bij mij het icoon ook verdwenen. Mijn internet stond toen nog aan. Ik heb geprobeerd het bij instellingen uit te zetten, maar lukte zelfs niet.

 91. Annie zegt

  Sinds zaterdag morgen mijn icoontje ook kwijt ja heb hem pas 14 d gekocht amaaie we doe a u b iets aan ’t is om zot van te worden
  Dank u

 92. Ieke zegt

  Ook bij mij op de Samsung S6, zijn vanmorgen icoontjes verdwenen waaronder die van mobiele gegevens. Op de Samsung S4 niet.

 93. Wim zegt

  Zondag 14 juni hetzelfde fenomeen op mijn S6. Apparaat reset gegeven en alle 17 icoontjes zijn weer terug. Ik heb een back-up van mijn foto’s maar WhatsApp is leeg. Verder alles weer opnieuw moeten instellen. Rete irritant. Dit is het 2e Samsung apparaat dat ik moet resetten vanwege problemen. Verder heb ik krassen op mijn scherm vanwege de clear view cover. Samsung heeft aangeboden dit te repareren maar weet niet of ik hiervan gebruik wil maken (week toestel kwijt; externe partij; etc.)..

 94. Wim zegt

  Resetten hoeft niet lees ik net op Twitter. @Samsung_NL geeft optie: Instellingen-Gegevensgebruik-Mobiele gegevens knop aanzetten. Wist ik helaas niet.

 95. seso zegt

  Bij mij ook zijn er paar iconen verdwenen vooral het icoon voor het mobiel internet aan en uit te zetten dat weg is is echt ambetant.

 96. Dennis zegt

  Bij mij weg sinds 14-6 bij mijn vrouw sinds 11-6. Ik mis de mobiele gegevens instelling wel, nu moet het via de instellingen tab (zet ’s nachts internet uit)’

 97. Desmedt zegt

  Bij mij verdween het icoontje van mobiele gegevens gisteren. Toen ik het wou opzetten, viel mijn gsm uit en sprong terug aan. Toen merkte ik dat het icoontje weg was.

 98. martin zegt

  Bij mijn ook icoontjes verdwenen. Hoop op een snelle oplossing van Samsung want systeem herstellen brengt risicos met zich mee. Je foto,s en documenten ben je kwijt.

 99. Koen zegt

  Deze morgen zijn ze hier ook verdwenen.. zette mijn mobiele gegevens aan, 5 minuten later wou ik hem terug uitzetten en die was foetsie.. dacht al dat ik het zelf verwijderd had.. zucht..

 100. Jorge zegt

  Mijn knopjes zijn ook opeens weg. Ik merkte het 16 juni om 12.30. Ik heb mijn telefoon daarna opnieuw opgestart en het was niet meer terug te krijgen….

 101. Samsung Webcare zegt

  Beste S6 gebruiker,

  Er is een aantal meldingen binnengekomen omtrent het verdwijnen van functies in het meldingenpaneel. Samsung is druk bezig met een oplossing. Tot deze tijd is het ook mogelijk om de functies via het instellingenmenu te wijzigen of activeren. Volg hiervoor de volgende instructie.

  – Mobiele gegevens
  Ga naar Apps à Instellingen à Gegevensgebruik à Mobiele gegevens à Schuif de balk naar rechts of links om te activeren of deactiveren
  – Mobiele hotspot
  Ga naar Apps à Instellingen à Mobiele Hotspot en Tethering à Schuif de balk naar rechts of links om te activeren of deactiveren
  – Privéstand
  Ga naar Apps à Instellingen à Privacy en Veiligheid à Activeer de functie à Kies een beveiliging en volg de stappen die op het scherm verschijnen

  Bekijk deze link voor een korte visuele uitleg van de stappen: http://publish.samsungsimulator.com/simulator/be30aac0-488a-4c7e-be3d-ad3dacc83582

  Met vriendelijke groet,
  Samsung Webcare

 102. falcon zegt

  Bij mij zijn ze op 16/6/15 bij het opstaan verdwenen. Alles blijft maar verdwijnen. Ik heb zelfs nog geen update voor ramprobleem. Samsung België zegt niets te weten van een ramprobleem. Dan ok Google weg en nu dit. Ik heb zelfs geen snelle instelling menu. Een isocellcameramodule in plaats van Sonymodule enz. Bij Samsung België lachen ze u uit bij wijze van spreken. Voor de eerste keer overgestapt naar Samsung. Maar ik denk dat het de enige en de laatste keer zal zijn. Want ik voel mij bedot

 103. Judith de Vink zegt

  Ook bij mij is het ikoontje voor het mobiele netwerk verdwenen van de een op de andere dag.
  Erg vervelend, als je ergens bent, waar geen WiFi is.

 104. Stefaan zegt

  Sinds deze middag ook bij mij zijn er icoontjes ( sneltoetsen plots verdwenen )
  Toestel is een S6 Edge 128GB zeer eigenaardig,maar blijkbaar kampen meerdere mensen met dit probleem????

 105. Peter zegt

  Bij mij in de loop van zondag 14 juni ook verdwenen. Heb er de stockrom opnieuw opgezet via Odin maar nog steeds niet terug…

 106. zegt

  Bij mij sinds vanochtend ook icoontjes verdwenen,bij T-mobile adviseren ze alles terug te zetten naar fabrieksinstellingen..nog maar even niet als het zo makkelijk nog eens kan gebeuren mss.

 107. Nadine zegt

  Ook hier spontaan functies verdwenen. Kwalijke zaak bij peperdure toestellen!
  Resetten ga ik ook niet zomaar doen.
  Samsung moet het maar op een correcte manier oplossen!

 108. Kirsten zegt

  Hallo ook hier icoon verdwenen….je kunt in wel bij gegevensveruik internet aan zetten,maar erg omslachtig.
  Misschien idee om allemaal een klacht via de Samsung op fb te zetten,want dit is geen goede reclame voor samsung,zeker als ze niet reageren

 109. Tim zegt

  Heb net hetzelfde probleem, mobiele data knop en andere knoppen zijn gewoon verdwenen.
  Dan koop je eens een GSM van 1049 euro en kom je zoiets tegen …

 110. Irene zegt

  Raar!!! Ook op mijn toestel Samsung S6 sneltoets Mobiele Netwerken weg!
  Waarheen gegaan?
  Nog nooit meegemaakt. Hoop op een goede oplossing want het handmatig aan -en af melden vind ik persoonlijk erg 2007.

 111. Roland zegt

  Bij mij zijn ze ook verdwenen op 15 juni maar dit gebeurde pas nadat ik een keer opnieuw had opgestart. Zeer vervelend!!!!!! Gebruikte de knop mobiele gegevens vaak. Moet dit nu omslachtiger doen. Dus zou het zeer op prijs stellen als samsung dit zou herstellen.

 112. Janet zegt

  Ook bij mij zijn ze verdwenen. Ik mis mijn knop om het internet aan en uit te zetten enorm. Als ik de telefoon naar fabrieksinstellingen terug zet, gaan mijn foto’s, gegevens, apps enzo. weg?

 113. Ric zegt

  Helaas Philippe,
  de snelkoppelingen blijven weg met de methode die jij aangeeft.
  Nog een herstart gedaan maar blijven weg 🙁

 114. Pierre zegt

  Ik heb het zelfde probleem ook bij mijn zijn de icoontjes verdwenen. Dit speelt nu al meer dan 1 week. Hopelijk komt Samsung snel met een update. Want dit is echt bizar!

 115. Margot zegt

  Bedankt Philippe
  Ik heb mijn icoontje terug.

  Weer super blij mee.

  Mensen de oplossing van philippe werkt echt.
  Nogmaals bedankt

 116. elnero zegt

  Oplossing op XDA forum. Werkt prima .:
  Samsung’s temporary fix

  Attached is the apk file for Samsung’s temporary fix without doing a firmware reset.
  I have tried on S6 and it works. Its a really simple app. You will figure out. This is not some ad scam, it actually works. I need one person to have faith and try and post your feedbacks.
  Attached Files
  File Type: apk S6QuickPanelRestore.apk – [Click for QR Code] (379.8 KB, 514 views)

  Greetz,
  El

 117. Paul zegt

  De oplossing is hier. Ga naar de ‘Galaxy Apps’ en zoek op ‘QuickPanel Restore’. Uitvoeren en je hebt alles weer terug!!

 118. Jan zegt

  Van een toestel in deze prijsklasse verwacht je zo iets niet. Samsung neem je verantwoordelijkheid en los dit snel en grondig op.

 119. Michel zegt

  Toch petje af voor samsung.een bug die net voor weekend iedereen overviel. …nog met samsung support chat op zaterdag gechat waarbij zelfs antwoord kwam helaas zonder oplossing. Maar toch. ..het werd snel opgevolgd en een oplossing binnen de week. Knap

 120. Sal zegt

  Ik heb hetzelfde probleem 3 knoppen zijn verdwenen uit mijn Samsung galaxy s6. Ik heb me rot gezocht naar die knoppen . Hele tijd zat Ik te denken wat heb ik nou gedaan, tot ik het ging Google hoe het kwam las ik dat er meer mensen hetzelfde probleem hebben.
  Ik hoop dat er snel een oplossing komt. Want dat is best wel lastig zo.

  Mvg sal

 121. Lars zegt

  Ik ben in een andere tijdzone en eerst stond er 3 dagen lang 2 tijden in mijn beginscherm: prive tijd ennde lokale tijd maar na deze 3 à 4 dagen is de prive tijd verdwenen. De prive tijd is de tijd van Nederland. Ik ben inmiddels al wel weer in Nederland maar hoe kan je dit repareren als ik weer in een andere tijdzone zit?

Praat mee