‘Samsung Galaxy S5 Neo krijgt nieuwe processor, betere frontcamera’

Heel lang geleden deden er al geruchten de ronde over een mogelijke Samsung Galaxy S5 Neo. Deze bleken later betrekking te hebben op de Galaxy Mega 2, die in ons land uiteindelijk nooit is uitgebracht. Maar nu is de Galaxy S5 Neo terug, en biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de bekende Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-gc-61 'Samsung Galaxy S5 Neo krijgt nieuwe processor, betere frontcamera'

De Galaxy S5 Neo heeft waarschijnlijk exact hetzelfde design als de Galaxy S5

Volgens de insiders van Sammobile krijgt de Galaxy S5 Neo – modelcode SM-G903F in Europa – onder meer een verbeterde processor: een 64 bit Exynos 7580 chip van Samsung zelf, met acht rekenkernen. Deze system on a chip is danwel nieuw, maar biedt voor zover bekend niet de rekenkracht van bijvoorbeeld de Snapdragon 801 chip in de ‘gewone’ Galaxy S5.

Daarnaast krijgt de camera aan de voorzijde van het toestel een flinke boost, naar een resolutie van vijf megapixels – zie alle andere recente Galaxy toestellen – en draait de S5 Neo standaard op Android 5.1 Lollipop. Of de nieuwste TouchWiz interface die we kennen van de Galaxy S6 aan boord is is niet bekend, maar de kans lijkt groot. Tenslotte komen zelfs toekomstige low end telefoons zoals de Galaxy J5 en J7 met die interface.

Voor de rest blijven de specificaties van de Galaxy S5 Neo gelijk aan die van zijn Neo-loze broer: een 1080p full HD Super Amoled scherm, 2 GB werkgeheugen, 16 GB opslag en een 16 megapixel camera aan de achterkant. Ook de 2800 mAh accu blijft ongewijzigd.

Een dual-SIM versie van het toestel staat ook in de planning, al deze voornamelijk bestemd zijn voor landen als India, Rusland en China, waar de markt voor smartphones met twee SIM kaarten groot is.

Wanneer de Galaxy S5 Neo zijn opwachting zal maken is niet bekend, maar nu het toestel uitgelekt is, zal het niet lang duren voor er meer informatie opduikt.

Beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider

Praat mee