‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt USB-C aansluiting’

Stukje bij beetje komen er steeds meer details bovendrijven van wat straks de nieuwe Samsung Galaxy Note 5 moet gaan worden. Vandaag komen te weten dat het toestel waarschijnlijk voorzien zal zijn van een USB type-C aansluiting.

samsung-galaxy-note-5-concept 'Samsung Galaxy Note 5 krijgt USB-C aansluiting'

Samsung Galaxy Note 5 conceptafbeelding

Een USB type-C aansluiting biedt een aantal fikse voordelen ten opzichte van de tot nu toe gebruikte USB verbindingen. Zo maakt het niet langer uit hoe je de stekker in de poort stopt – het is altijd goed. Daarnaast kan er meer vermogen worden afgeleverd via een USB type-C verbinding – wat bijvoorbeeld voor kortere oplaadtijden zorgt – en de overdrachtssnelheid van data ligt ongeveer twee keer zo hoog.

Volgens bronnen in Zuid-Korea zou Samsung dus hebben besloten de Galaxy Note 5 uit te rusten met een dergelijke USB aansluiting, waardoor de genoemde voordelen straks dus ook naar dat toestel zullen komen.

De Galaxy Note 5 zal begin september gelanceerd worden, krijgt volgens geruchten Samsung’s nieuwe Exynos 7422, een 5,89 inch Super Amoled scherm met een resolutie van minstens 2560 bij 1440 pixels, én – zo wordt gezegd – een accu met een capaciteit van maarliefst 4100 mAh.

(via)

Reacties

 1. Chelsea zegt

  Hallo Michel,

  Ik had een vraagje, ik heb ergens gelezen dat de Note 5 waarschijnlijk, eind juli gelanceerd word. I.v.m. een lancering van Apple.

  Weet jij of deze geruchte kloppen?

  • Michel zegt

   Denk het niet. Ieder jaar zijn er dit soort geruchten, maar tot nu toe worden nieuwe Note toestellen altijd vlak voor dezelfde beurs geintroduceerd – meestal begin september. Aan de andere kant: mocht het kloppen, dan komen we daar zeer binnenkort vanzelf achter – het is tenslotte al juli 🙂

Praat mee