Samsung Galaxy J5 en J7 duiken op in webwinkel, eerste prijsindicatie

Over de aankomende Samsung Galaxy J5 en Galaxy  J7 – een heuse phablet voor een low end prijs, als de geruchten kloppen – is in feite alles al bekend. Het enige dat nog moet gebeuren is een officiële lancering. Een webwinkel in Kazachstan kon in ieder geval niet meer wachten en plaatste beide alvast online.

samsung-galaxy-j5-winkel Samsung Galaxy J5 en J7 duiken op in webwinkel, eerste prijsindicatie

 

De vermelding van de Galaxy J5. De foto is een placeholder kiekje van de Galaxy J1

En aldus zien we voor de Galaxy J5 en J7 de reeds bekende specificaties bevestigd. De J5 heeft een 5 inch 720 HD scherm, een 13 megapixel camera achter, en een 5 megapixel froncam. Het toestel draait op Android 5.0.2 Lollipop, en heeft een Snapdragon 410 64 bit processor, 1,5 GB RAM, 8 GB opslag en plek voor een SD kaartje.

samsung-galaxy-j7-winkel Samsung Galaxy J5 en J7 duiken op in webwinkel, eerste prijsindicatie

 

En de Galaxy J7, wederom met placeholder afbeeldingen van de J1

De Galaxy J7 heeft een 5,5 inch HD scherrm, dezelfde camera’s, en 16 GB interne opslagruimte. Hoewel het toestel in sommige landen mogelijk met Qualcomm’s Snapdragon 615 processor wordt uigebracht, wordt hij nu vermeld met een Marvel PXA1936 octacore processor. Beide toestellen hebben dezelfde, allernieuwste versie van Samsung’s TouchWiz interface, zoals deze tot nu toe alleen op de Galaxy S6 modellen te vinden is.

Met de hierboven getoonde vermeldingen komen we ook een eerste voorzichtige prijsindicatie te weten. De Galaxy J5 moet 44990 Kazachstaanse Tenge kosten, de J7 49990. Omrekenen voor een prijs in Euro’s is niet zo zinvol, maar een Galaxy S6 Edge 64 GB kost 199.990 Tenge. Beide nieuwe Galaxy J toestellen moeten daar dus voor ongeveer een vierde van die prijs over de toonbank gaan. Voor de Galaxy J5 komt dit neer op pakweg 210 euro, de J7 net geen 240 euro.

Levering van beide toestellen wordt ergens volgende week verwacht, hoewel we dus nog steeds wachten op een officiële onthulling.

(via, via, bron, bron)

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee