Samsung Galaxy A8 op foto’s te zien

De Galaxy A8 wordt het vierde lid van Samsung’s A serie, die sinds dit jaar het ‘premium‘ middensegment van haar smartphone aanbod vormt – met slanke aluminium behuizing welteverstaan. Het toestel is nu voor het eerst te zien op een serie foto’s.

samsung-galaxy-a8-foto-1 Samsung Galaxy A8 op foto's te zien

Nadat wij begin maart de komst van de Galaxy A8 op het spoor kwamen, werden de eerste specificaties bekend, en krijgen we het toestel nu dus in volle glorie te zien.

Qua design wijkt de Galaxy A8 wat af van de andere A toestellen, omdat er ook flink wat trekjes van de Galaxy S6 en Note 4 te zien zijn. Met deze laatste deelt het toestel zijn afmetingen, want met een schermdiagonaal van 5,7 inch valt de A8 ruimschoots onder de noemer phablet. Dit scherm heeft een 1080p full HD resolutie.

De Galaxy A8 heeft verder prima – maar net geen top – specificaties: Qualcomm’s 64 bit octacore Snapdragon 615 processor verzorgt het rekenwerk, 2 GB werkgeheugen helpt hierbij, terwijl er 16 GB opslag aan boord is die uitgebreid kan worden door met SD kaartje. Een 16 megapixel camera achter, en een 5 megapixel selfie camera garanderen het betere foto- en videowerk, terwijl de Home knop een vingerscanner bevat. De niet-verwisselbare batterij heeft met zijn 3050 mAh een aardige capaciteit, die doet hopen op een respectabele accuduur.

Wanneer Samsung de Galaxy A8 precies wil gaan lanceren is nog niet bekend. Er schijnt – naast de hier getoonde Chinese variant – ook een Europees model in ontwikkeling te zijn, dus de kans is aanwezig dat het toestel ook in de Nederlandse schappen zal belanden. In dit geval is het een erg interessante telefoon voor iedereen die wél een groot scherm wil, maar geen Note met S Pen en premium prijskaartje wil – hoewel de A8 vermoedelijk ook weer niet erg goedkoop zal zijn.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee