Meer details Samsung Galaxy S6 Plus / S6 Note opgedoken

De kans lijkt significant dat Samsung op korte termijn een XL variant van de Galaxy S6 (Edge) zal lanceren – mogelijk de Galaxy S6 Note genaamd, maar misschien ook wel (owjee) de Galaxy S6 Edge Plus. Vandaag duiken er meer details op over het toestel.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-foto-1 Meer details Samsung Galaxy S6 Plus / S6 Note opgedoken

Een mogelijk echte, mogelijke neppe foto van de Galaxy S6 Edge Plus/S6 Note

Volgens de meestal goed geïnformeerde insiders van Sammobile heeft de nieuwe, grotere Galaxy S6 Note/Plus met 3000 mAh een flink ruimere accucapaciteit dan zijn kleinere broertjes. Hiervoor is natuurlijk extra behuizing nodig, en inderdaad: met afmetingen van 151 bij 73 millimeter is het toestel een stukje groter dan de normale Galaxy S6 Edge.

Overigens is hij dan toch nog kleiner dan bijvoorbeeld de Galaxy Note 4, waardoor we geneigd zijn te denken dat de S6 Note/Plus géén 5,7 inch schermdiagonaal heeft, maar – bijvoorbeeld – een 5,4 of 5,5 inch display. Curieus genoeg is hiermee het verschil met de normale S6 modellen in feite minimaal, tenzij het toestel daadwerkelijk een S Pen stylus mee krijgt.

Eerder al werd duidelijk dat het toestel draait op Qualcomm’s Snapdragon 808 processor – een hexacore chip, die snel is, maar het qua prestaties toch lang niet haalt bij de Exynos 7 Octa in de gewone Galaxy S6.

Het pakket wordt compleet gemaakt door 32 GB interne opslag, een 16 megapixel camera met optische stabilisatie, en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Inderdaad, details die we kennen van die andere S6.

Wanneer het toestel gelanceerd zal worden is niet bekend. Geruchten zeggen ‘spoedig’, maar zeker weten we het pas als het zover is. Wanneer het zover is. Tot dan: stay tuned!

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee