‘Geen Edge versie van de Samsung Galaxy Note 5’

Vorig jaar lanceerde Samsung de Galaxy Note Edge – in feite een versie van de Galaxy Note 4 met een (deels) gebogen beeldscherm. Het lijkt er steeds meer op dat er van de aanstaande Galaxy Note 5 geen Edge variant zal worden gelanceerd.

samsung-galaxy-note-5-geen-edge1 'Geen Edge versie van de Samsung Galaxy Note 5'

De Galaxy Note Edge, die in deze vorm mogelijk dus geen directe opvolger krijgt

Afgaande op de lancering vorig jaar van de Note Edge, was het niet onlogisch om er vanuit te gaan dat de Galaxy Note 5 hand in hand met een Note Edge 2 op de markt zal komen. Oosterse bronnen ontkennen dit echter, waardoor de kans groot lijkt dat Samsung begin september slechts één nieuwe, platte Note telefoon zal gaan onthullen.

Toch lijkt dit allemaal slechts deel van een uitgebreider verhaal. Er is tenslotte nogsteeds de kans dat Samsung een grotere versie van de Galaxy S6 Edge lanceert – een Galaxy S6 Edge Plus. Sterker nog, mogelijk zit er zelfs een Galaxy S6 Note in de pijpleiding, die het beste van beide toestelseries zou kunnen gaan combineren – een dual edge scherm én een S Pen stylus.

Wanneer een dergelijke Galaxy S/Note-crossover gelanceerd moet gaan worden is op dit moment niet bekend. De Galaxy Note 5 wordt zoals gezegd begin september verwacht, aan de vooravond van de Berlijnse IFA beurs die van 4 t/m 9 september plaatsvindt.

Het toestel heeft mogelijk dus plat een 5,9 inch Super Amoled scherm met een QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Als batterij is er misschien zelfs een joekel van een 4100 mAh exemplaar – ondanks een slanke, 7,9 mm dikke behuizing – en het rekenwerk moet worden uitgevoerd door Samsung’s eigen Exynos 7422 octacore processor.

(via)

Praat mee