Dit is de Samsung Galaxy Tab S2 (foto’s)

Helemaal vanuit China komen de eerste echte foto’s bovendrijven van de zeer slanke Samsung Galaxy Tab S2.

samsung-galaxy-tab-s2-tenaa-1 Dit is de Samsung Galaxy Tab S2 (foto's)

Zoals wel vaker is ook nu de Chinese telecomautoriteit TENAA de bron van foto’s en specificaties van de Galaxy Tab S2. En zo zien we eerdere geruchten over de tweede generatie van Samsung’s tablet met Amoled scherm bevestigd.

De Galaxy Tab S2 – althans, de hier afgebeelde – heeft een 8 inch beeldscherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, met een beeldverhouding van 4:3. De huidige, eerste Tab S heeft nog een 16:9 scherm, maar de S2 gaat dus dezelfde kant uit als de recent gelanceerde Galaxy Tab A serie.

samsung-galaxy-tab-s2-tenaa-2 Dit is de Samsung Galaxy Tab S2 (foto's)

Verder zien we dat de Tab S2 behoorlijk slank is, met een behuizing met een dikte van slechts 5,4 millimeter. Het apparaat is met 260 gram ook niet bepaald zwaar te noemen.

Aan boord vinden we een 1,9 GHz processor – waarschijnlijk een Exynos chip van Samsung zelf – met 3 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslagcapaciteit. Daarnaast is er plaats voor een microSD kaart. Foto’s maken kan met de acht megapixel camera aan de achterzijde van de Tab S2, of met de twee megapixel frontcamera.

Al met al is duidelijk dat de lancering van de volgende generatie Amoled tablet niet lang meer op zich zal laten wachten, nu hij in China is goedgekeurd, én – zo blijkt – de Amerikaanse FCC haar goedkeuring heeft gegeven.

Galaxy deal tips

Praat mee