Amerikaanse T-Mobile start Android 5.1 update Samsung Galaxy S5

Er was ooit een tijd dat Amerikaanse gebruik(st)ers meestal vrij laat Android updates voor hun Galaxy telefoon kregen. Dit lijkt echter aan het veranderen, want nadat de Galaxy S6 vorige week daar al de update naar Android 5.1 kreeg, begint nu ook de Galaxy S5 aan hetzelfde traject. Dit keer hebben gebruik(st)ers van de Amerikaanse tak van T-Mobile de primeur.

samsung-galaxy-s5-gc-51 Amerikaanse T-Mobile start Android 5.1 update Samsung Galaxy S5

In feite bespraken we vorige week nog het nieuws dat Samsung echt was begonnen met de ontwikkeling van de update voor de Galaxy S5 naar Android 5.1.1. Soms gebeurt het langer dan verwacht voor een specifieke update daadwerkelijk start – en een enkele keer gaat het een stuk vlotter dan verwacht. Zoals nu dus.

Wát de Android 5.1 update precies naar de Galaxy S5 brengt is nog niet helemaal helder – afgezien van de iets nieuwere versie van het besturingssysteem, uiteraard. Vermoedelijk zijn er ook een aantal fixes aan boord voor bugs die Android 5.0 plaagden, hoewel onze eigen Galaxy S5 na de recente stabiliteitsupdates in feite al prima draait.

Wanneer we de Android 5.1 update op de Nederlandse Galaxy S5 varianten – unbranded, T-Mobile, Vodafone – kunnen verwachten is niet bekend. De start van het updateproces is er nu weliswaar, maar het kan nog wel even duren voor we ‘m ook hier in Europa en Nederland zien verschijnen.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee