Toch geen Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Note 2? (update: of toch wel…)

Ondanks eerdere bericht, zou het zomaar kunnen dat de Samsung Galaxy Note 2 toch geen update meer gaat krijgen naar Android 5.0 LollipopUpdate: of toch wel? Zie onderaan voor nieuwe informatie.

samsung-galaxy-note-2-android-4-3-update-screen Toch geen Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Note 2? (update: of toch wel...)

Toen het bericht opdook dat de Galaxy Note 2 mogelijk nog een update naar Android 5.0 Lollipop krijgt waren we verrast. Het toestel is al ruim twee en een half jaar oud – ruim voorbij de gebruikelijke termijn waarbinnen toestellen van de nieuwste versie van het Android besturingssysteem worden voorzien door een fabrikant.

Echter, het was Samsung Finse tak die update voor het toestel op haar website vermeldde – later ook nog eens gevolgd door uitspraken van Samsung in Polen.

samsung-galaxy-note-2-android-5-0-lollipop-toch-niet-1024x405 Toch geen Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Note 2? (update: of toch wel...)

Toch werd kort geleden ook duidelijk dat een dergelijke update op dit moment níet in ontwikkeling is, waardoor de vraag rijst of dit nog wel gaat gebeuren. En nu antwoordt een andere regionale afdeling van het Zuid-Koreaanse concern dus op een vraag via Facebook dat de Galaxy Note 2 géén Lollipop update zal krijgen.

Echt verrassend mag het het niet heten, maar het moge duidelijk zijn dat verschillende PR afdelingen van Samsung de zaak ook niet overal helemaal helder hebben.

Update:

Inderdaad, de PR afdelingen van Samsung in verschillende landen zijn het allesbehalve met elkaar eens. Want hoewel Samsung Gulf dus zegt dat de Galaxy Note 2 géén Lollipop update krijgt, deed later vandaag Samsung Spanje een andersklinkende duit in het zakje. Via Twitter wordt daar namelijk gemeld dat het toestel wel degelijk deze grote update nog zal krijgen, met als kleine kanttekening dat dit gebeurt als er verder geen grote problemen meer opduiken.

En dus blijft het allemaal een tikje vaag. Vooralsnog staat het 3-1 vóór de update – drie Samsung afdelingen zeggen van wel, eentje van niet. De enige zekerheid is dat er niks zeker is. Ofzo.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee